Víťazná premiéra Hrnčára, rozhodol vlastenec

2022-03-19 12:44:39

Smoliarom zápasu bol exmichalovský stredopoliar Neofytidis.

Druhé domáce víťazstvo v rade - a znovu bez inkasovaného gólu - dosiahli v sobotu popoludní futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Už pod vedením nového lodivoda Norberta Hrnčára, ktorý v predošlom týždni nahradil Miroslava Nemca, triumfovali žlto-modrí v súboji 3. kola nadstavby Fortuna ligy v skupine o udržanie sa nad Zlatými Moravcami tesne 1:0. O dôležitých troch bodoch pre východniarov rozhodol paradoxne hosťujúci Georgios Neofytidis, stále ešte kmeňový hráč MFK Zemplín hosťujúci v FC ViOn, ktorý si štvrťhodinu pred koncom strelil vlastenca.

Michalovčania z počiatočnej aktivity nevyťažili nič a postupne sa hra vyrovnala. V prvom dejstve hry nevideli diváci veľa vzruchu na ihrisku, domáci hrozili prevažne z centrovaných lôpt či štandardných situácií, avšak so všetkými si poradil buď brankár Lukáč alebo brániaci hráči. Najväčšiu príležitosť úvodného polčasu mal v 18. minúte, kedy sa k odrazenej lopte v šestnástke dostal skúsený Ďubek, no z výbornej pozície trestuhodne tesne minul michalovskú svätyňu. Keďže Zemplínčanom chýbala lepšia realizácia finálnych prihrávok, ani oni sa do výraznejšej šance už nedostali, a tak odchádzali tímy do kabín za bezgólového stavu.

Po prestávke v 54. minúte pohrozili hostia po peknej akcii z pravej strany, keď sa do zakončenia dostal Mondek, ale z dobrej parkety rozvlnil iba vonkajšiu sieť Kozhukharovej brány. V 57. minúte mal veľkú šancu aj Jibril, ktorý však stroskotal na výbornom Kozhukharovi. S pribúdajúcim časom získavali prevahu Michalovčania, ktorí zatlačili súpera. Po hodine hry volejom strieľal Popovits, lopta však skončila v náručí pripraveného Lukáča. "Hrnčárovci" sa predsa len dočkali zaslúženej odmeny. V 76. minúte si na ľavom krídle narazil Marcin loptu s Popovitsom, grécky legionár poslal prízemný center do šestnástky a na prednej žrdi brániaci Neofytidis si loptu nešťastne vrazil do vlastnej brány - 1:0. Hosťujúci futbalisti už odpoveď na inkasovaný gól nenašli, domáci si tesný náskok vďaka dobrej taktickej hre udržali a odskočili ViOnu, ktorému patrí predposledná barážová priečka, na rozdiel 7 bodov, pričom v tabuľke sa posunuli na 9. miesto.

MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0 (0:0)

Gól: 76. Neofytidis

ŽK: 32. Neofytidis, 42. Suľa, 65. Jibril, 90+. T. Ďubek, 90+. Grozdanovski (všetci Zlaté Moravce)

Rozhodovali: Dohál - Vorel, Jekkel; 558 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Kotula, Ranko, F. Vaško, Méndez - M. Begala - Popovits (87. Yilmaz), Oshima, Kanu (90+. Artabe), I. Žofčák (84. D. Magda) - M. Marcin

FC VION: P. Lukáč - Čögley, M. Bednár, Menich, Suľa - Neofytidis (86. M. Švec), Grozdanovski - Mondek, T. Ďubek, Kyziridis (86. P. Kolesár) - Jibril

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár, Michalovce: "Podobný priebeh zápasu - že to bude tvrdý boj o každú loptu a každý meter ihriska - som očakával aj ja. Naplnilo sa aj to, že šancí bude minimum. Som rád, že sme získali tri body a trošku súperovi odskočili. Trošku si môžeme odfúknuť pred reprezentačnou prestávkou. Potešilo ma aj to, že mužstvo ukázalo výraznú emóciu a túžbu po víťazstve. Začínam sa utvrdzovať v tom, že tento tím učenlivý a vývojaschopný. Je to dobrý signál k tomu, že s týmto kolektívom sa dá robiť a že bude napredovať."

Ľuboš Benkovský, Zlaté Moravce: "Zápasy v dolnej šestke budú ako tento. Budú o bojovnosti a snahe streliť nejaký gól. Domáci mali niekoľko štandardných situácií, my sme si vypracovali nejaké šance, ktoré sme však nepremenili. Naopak, strelili sme si vlastný gól a zápas prehrali."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 2. apríla o 18.00 hod.: Michalovce - Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (4. kolo nadstavby)

Sobota 9. apríla o 18.00 hod.: Liptovský Mikuláš - Michalovce (5. kolo nadstavby, v Poprade)

Sobota 16. apríla o 18.00 hod.: Zlaté Moravce-Vráble - Michalovce (6. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov