Žiline pripravili prvú prehru v sezóne

2022-03-26 18:11:06

Michalovská "pätnástka" zdolala silného protivníka.

O skvelý výsledok sa v sobotu popoludní postaralo michalovské družstvo U15. Na vlastnom trávniku v rámci 5. kola prvej ligy v nadstavbovej skupine o titul Stred+Východ zdolala ambicióznu Žilinu 2:1, keď sa gólovo presadili Tomáš Kvak a Adam Žulevič. Zverenci trénerskeho dua Marcel Nemčík - Miroslav Liebl pripravili "šošonom" vôbec prvú porážku v prebiehajúcej sezóne a prestrihli im dlhú 16-zápasovú šnúru bez prehry. Zásluhou oboch celkov sa pri Laborci hral výborný futbal plný bojovnosti a nasadenia. Žilinčania neostali svojej povesti nič dlžní, hrali veľmi dobre kombinačne, avšak na oduševnene hrajúcich Michalovčanov, ktorí sa v tabuľke posunuli už na 2. miesto za vedúci Ružomberok (s Liptákmi majú zhodný počet 10 bodov, ale o tri góly horšie skóre), to dnes nestačilo. Menej sa už darilo "štrnástke" MFK Zemplín, ktorá súperovi spod Dubňa podľahla hladko 0:5. Najbližšie sa michalovskí starší žiaci predstavia v sobotu 2. apríla predpoludním na pôde prešovského Tatrana.

U15

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 2:1 (1:0)

Góly: Kvak, Žulevič - Roháč

MFK ZEMPLÍN: Š. Vinc - Sam. Baran (67. Vyhonský), D. Rapáč, Sojčák, A. Kiš, Bamburák, Nináč (79. Gavrecký), Ponik (60. Mezej), Žulevič, Attila Kužma (79. Janák), Kvak (67. Kačkoš)

U14

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 0:5 (0:2)

Góly: L. Michalík 2, Linhart 2, Žilinský

MFK ZEMPLÍN: S. Rapáč (36. A. Lukáč) - Hricik (64. Ujhelyi), Grigeľ, Koščo, Kašaj, Bajužík, Peťo (64. T. Tkáč), Zitrický (46. Kukrák), Sýkora (64. Andrašov), Ľ. Malik (48. Harman), A. Malik