Nepríjemnú sériu zlomili obľúbeným jarným výsledkom

2022-04-04 21:00:44

Po sobote je aj jasné, že Michalovčania už priamo nevypadnú.

Pred zápasom štvrtého kola nadstavbovej časti o záchranu, v ktorom futbalisti MFK Zemplín Michalovce privítali posledný celok tabuľky FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa panovala v michalovskom tábore obava. Veď posledný celok tabuľky vyhral v sezóne iba v dvoch zápasoch a to práve s Michalovčanmi. Zemplínčania ale túto nepriaznivú sériu zlomili. Pohronie zdolali po piatich nezdaroch v rade (trikrát prehrali, dvakrát remizovali) svojim obľúbeným výsledkom 1:0 a po sobote majú ďalšiu definitívu. Keďže majú pred Pohroním šesť kôl pred koncom 21 bodový náskok, určite už priamo nevypadnú.

Michalovčania zvíťazili na jeseň doteraz v troch dueloch a vo všetkých prípadoch to bolo 1:0. Ešte za trénera Miroslava Nemca takýmto výsledkom na domácej pôde zdolali v prvom kole nadstavby Trenčín a už za Norberta Hrnčára v treťom kole Zlaté Moravce. V sobotu tento výsledok po góle Matúša Marcina z 86. minúty zopakovali. „Určite nám spadol kameň zo srdca. Je to naše klasické víťazstvo, ale je to tam. Potrebovali sme ho,“ rozhovoril sa strelec víťazného gólu, ktorý svoj druhý jarný gól znamenajúci tri body daroval čerstvo tehotnej manželke. „Nepriaznivú bilanciu sme si nepripúšťali, no aj tréner nám celý týždeň prizvukoval, že posledný celok tabuľky vyhral len s nami. Ako som povedal, sme radi za toto víťazstvo.“ Michalovčania tak zvíťazili aj v druhom zápase pod vedením trénera Norberta Hrnčára a opäť to bolo 1:0. „Nedostali sme ešte gól, takže nám funguje dobre obrana. Hovorí sa, že obrany vyhrávajú zápasy a ja verím, že v tomto budeme pokračovať aj v ďalších zápasoch.“

Tréner Zemplínčanov Norbert Hrnčár bol so svojim druhým michalovským víťazstvom takisto spokojný. „Potrebovali sme zvládnuť obidva zápasy, čo nie je jednoduché dvakrát po sebe doma vyhrať. Je to fajn, že sa nám to takto podarilo. V našej hre som videl veľa pozitívnych vecí. Hlavne v prvom polčase sme sa dostávali za chrbát súperovej obrany. Mali sme asi tri tutovky, ktoré sme nevyužili. Zápas by sa tým pádom vyvíjal inak. V tíme som videl až príliš veľa chcenia a emócii, čo sa prejavilo v zakončení. Pripisujem to ale tomu, že chlapci chceli veľmi vyhrať, čo sa nám nakoniec podarilo,“ rozhovoril sa doteraz stopercentný tréner Michalovčanov. „Potrebovali sme tieto dve víťazstvá, aby sme sa dostali z tých nepríjemných pozícii. Vždy sa lepšie dýcha po víťazstve, po dvoch ešte viac. Som veľmi rád, že sme v tréningoch pracovali na určitých veciach, ktoré som ja v zápase videl,“ pokračuje Norbert Hrnčár, ktorý po svojom príchode zaradil práve strelca jediného gólu Matúša Marcina z krídla na hrot útoku. „Ja ho vidím viac na hrote, ako na krídle. Poznám ho ešte z pôsobenia v Banskej Bystrici, kde sme sa krátko stretli. Klobúk dole pred ním, ako sa vystrábil z tých ťažkých zranení. Určite sa dostáva späť do formy. Myslím si, že toto ešte jeho vrchol nie je. Môže ešte výraznejšie tomuto mužstvu pomôcť a to nielen v tejto sezóne, ale aj v tej nasledujúcej,“ dodal Hrnčár na margo Matúša Marcina. 

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)