V oslabení sme vybojovali cenný bod

2022-04-18 13:11:17

Na pôde Zlatých Moraviec sa zrodila remíza 1:1.

Tretí nerozhodný výsledok v prebiehajúcej sezóne zaknihovali futbalisti MFK Zemplín Michalovce. V dohrávanom zápase 6. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie sa na Veľkonočný pondelok remizovali na trávniku Zlatých Moraviec 1:1. Žlto-modrí síce po polčase viedli zásluhou rýchleho gólu Wisdoma Kanuho, avšak po záverečnom hvizde mali radosť aj zo zisku bodu, pretože viac ako 20 minút dohrávali bez vylúčeného Filipa Vaška. Pred ViOnom, ktorý sa nachádza na predposlednej barážovej priečke, si udržali sedembodový náskok (súper má však zápas k dobru) a v tabuľke sa posunuli na 9. miesto o skóre pred Senicu.

Stretnutie tabuľkových susedov lepšie odštartovali hráči od Laborca, ktorí už v 2. minúte zahrávali rohový kop a po ňom spoza šestnástky vystrelil Kanu mimo brány. O päť minút ten istý hráč mieril presnejšie, avšak len do stredu brány, kde bol pripravený Lukáč. Do tretice to už Kanuovi vyšlo, keď v 10. minúte mu skúsený Žofčák nezištne prihral z ľavej strany pred bránu a nigérijský legionár bez problémov skóroval - 0:1. V ďalšom priebehu úvodného dejstva sa hral vyrovnaný futbal prevažne medzi šestnástkami, domáci i hostia zakončovali len po štandardkách, ale najprv zlatomoravský Bednár a po ňom aj michalovský Toševski hlavičkovali po rohoch veľmi nepresne. V 34. minúte mal ViOn výhodu priameho kopu z nebezpečnej pozície a takmer ho aj využil, no Ďubekove zakončenie len tesne minulo šibenicu hosťujúcej svätyne.

V druhom polčase už vzruchu na ihrisku pribudlo. Hra sa pritvrdila a mužstvá si vypracovali aj viacero výborných príležitostí na skórovanie. Domáci začali aktívne, Kyziridisova zblokovaná strela ešte v sieti neskončila, ale hlavička striedajúceho Horáka po priamom kope Ďubeka v 51. minúte už áno a začínalo sa odznova - 1:1. Ďalší dôležitý moment duelu prišiel v 67. minúte, kedy bol po druhej žltej karte vylúčený stopér Vaško a Michalovčania dohrávali v oslabení o jedného muža. Paradoxne, v početnej nevýhode si vytvorili najväčšiu šancu druhého dejstva, keď sa po rýchlej kontre rútil sám na brankára Kotula, avšak Lukáč svoje mužstvo podržal. Horúco bolo aj v nadstavenom čase. Najprv Magda z dobrej pozície pálil vysoko nad a na opačnej strane po Bednárovom dlhom nákope chýbali hlavičke Jibrila decimetre. A keď v 94. minúte Čögley aj dokázal dostať loptu do brány, radosť domácim prekazila zdvihnutá zástavka asistenta rozhodcu...

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:1)

Góly: 51. Horák - 10. Kanu

ŽK: 65. Grozdanovski, 75. T. Ďubek, 77. Menich - 13. Yilmaz, 34. F. Vaško, 42. Méndez, 75. Oshima, 80. Toševski, 90+. Kozhukhar

ČK: 67. F. Vaško (Michalovce)

Rozhodovali: Očenáš - Hrmo, Roszbeck; 568 divákov

FC VION: P. Lukáč - Suľa (46. Martin Tóth), M. Bednár, Menich, Čögley – A. Sloboda (32. Grozdanovski), Neofytidis (46. Horák) – Mondek (79. P. Kolesár), T. Ďubek, Kyziridis – Jibril

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Kotula, Ranko, F. Vaško, Méndez - M. Begala - Popovits (66. D. Magda), Oshima, Kanu (72. Artabe), I. Žofčák - Yilmaz (16. Toševski)

Hlasy trénerov:

Ľuboš Benkovský, Zlaté Moravce: "Prvý polčas bol vyrovnaný, po zmene strán to bolo o tom, či dáme jeden gól, tento zápas bol o nás. Do druhého polčasu sme zmenili rozostavenie, čo bola dobrá reakcia na hru súpera. Šance prišli, škoda, že sme ich nevyužili."

Norbert Hrnčár, Michalovce: "To, čo sme si povedali pred zápasom, sme splnili. Mrzí ma prvý polčas, keď sme mohli rozhodnúť. V druhom polčase bolo jasné, že domáci pôjdu do rizika, nakoniec s bodom sme spokojní. Z môjho pohľadu považujem remízu za spravodlivú."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 23. apríla o 18.00 hod.: Michalovce - Senica (7. kolo nadstavby)

Sobota 30. apríla o 18.00 hod.: Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - Michalovce (8. kolo nadstavby)

Piatok 13. mája o 20.00 hod.: Michalovce - Liptovský Mikuláš (9. kolo nadstavby)