Utrápená výhra nad zdecimovanou Senicou

2022-04-23 11:38:50

O troch bodoch pre Michalovce rozhodol vlastný gól Mihála.

Štvrté domáce víťazstvo v nadstavbovej časti - štvrté v pomere 1:0 - zaknihovali v sobotu večer michalovskí futbalisti. Tentoraz si v stretnutí 7. kola fortunaligovej nadstavby v skupine o udržanie sa na vlastnej pôde poradili s finančnými problémami zmietanou Senicou, ktorá s výberom plným hráčmi v dorasteneckom veku cestovala cez celú republiku k Laborcu v deň zápasu. "Obľúbený" výsledok zariadil paradoxne Seničan Mário Mihál, jeden zo štyroch dospelých hráčov v mužstve Záhorákov, ktorý si krátko po hodine hry strelil vlastný gól. Žlto-modrí ostali po tomto triumfe na 9. mieste a pred Zlatými Moravcami, ktoré sú usadené na predposlednej barážovej pozícii, majú už 10-bodový náskok (súper má však zápas k dobru) a tri kolá pred koncom sú teda už len krôčik aj od matematického spečatenia záchrany.

Od začiatku to bola hra mačky s myšou, hostia sa prakticky celý duel iba bránili a bránu domácich ohrozovali len sporadicky. Michalovčania sa snažili vsietiť rýchly gól, ktorým by nalomili súpera a urobili si zápas jednoduchším, a v 4. minúte bol k nemu veľmi blízko Marcin, ktorý unikal sám na Chropovského, avšak senický gólman vytiahol výborný zákrok. Do šestnástky hostí lietalo množstvo centrov z hry či zo štandardiek, ale buď im chýbala presnosť alebo si s nimi poradila defenzíva Záhorákov na čele s brankárom Chropovským. Krátko po polhodine hry mohlo sčista-jasna udrieť na opačnej strane, keď po rohovom kope Dudu hlavičkoval Mihál a skvelý reflex musel ukázať aj michalovský Kozhukhar. Prvé dejstvo už žiadnu vážnejšiu situáciu nepriniesol, a tak sa do kabín išlo za bezgólového stavu.

Ani po prestávke sa obraz hry nezmenil, Zemplínčania búšili do oduševnene hrajúceho súpera, ale v koncovke sa trápili. Vykúpenie prišlo v 63. minúte, kedy napriahol spoza šestnástky Kotula, do jeho pokusu vložil nohu výborne hrajúci stopér Mihál tak smolne, že lopta skončila v sieti bezmocného Chropovského - 1:0. Dominancia Michaloviec pokračovala aj naďalej a o desať minút neskôr mohli pridať i poisťujúci druhý gól, avšak po peknom prieniku Kanuho strelu Marcina z dobrej pozície chytil Chropovský. Skóre sa nezmenilo ani v 82. minúte po priamom kope Artabeho, ktorý tvrdo vypálil a jeho strelu na dvakrát zneškodnil spoľahlivý strážca svätyne Senice.

MFK Zemplín Michalovce - FK Senica 1:0 (0:0)

Gól: 63. vlastný Mihál

ŽK: 16. Mašulovič, 34. Osvald (obaja Senica)

Rozhodovali: Prešinský - Poláček, T. Straka; 382 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Kotula, Ranko, Artabe, D. Magda (61. Peňa) - M. Begala - Popovits (61. Toševski), Oshima, Kanu (90+. Z. Záhradník), I. Žofčák - M. Marcin

FK: Chropovský - Koprna, Mihál, Mašulovič, Prelec (84. Barcaj) - D. Duda, Osvald (78. Stachovič) - Macho, Bíly (87. Jurka), Kudláč - Vrablic (78. Surový)

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár, Michalovce: "Primárny cieľ bol zisk troch bodov a to sme splnili. Som za ne rád, bez ohľadu na to, v akom zložení Senica pricestovala. Z vlastných hráčskych či trénerských skúseností viem, že takéto zápasy majú väčšinou dva scenáre. Buď premeníte prvú-druhú šancu a je z toho jednoznačný výsledok alebo bojujete o víťazstvo do posledných sekúnd. Dnes to bol ten druhý prípad. Bez vážnejších problémov sme si však tesné vedenie postrážili. Myslím si, že tabuľka je pre nás celkom fajn, do záverečných troch duelov pôjdeme s ambíciou vyťažiť z nich maximum."

Jiří Pecha, Senica: "Vedeli sme, že to bude veľmi náročný zápas. Myslím si, že proti kvalitnému súperovi sme podali solídny výkon, ale bohužiaľ, prehrali sme po vlastnom góle. Vo futbale to tak niekedy býva. Chlapcom však nemám čo vyčítať, podali výkon až nad hranicou svojich možností. Súperovi gratulujem k víťazstvu, my musíme pracovať ďalej a pripravovať sa na ďalšie kolo. Vyzerá to tak, že v tomto zložení sezónu aj dohráme."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 30. apríla o 18.00 hod.: Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - Michalovce (8. kolo nadstavby)

Piatok 13. mája o 20.00 hod.: Michalovce - Liptovský Mikuláš (9. kolo nadstavby)

Sobota 21. mája o 17.00 hod.: Trenčín - Michalovce (10. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov