Slovanu uštedrili prehru po 7 mesiacoch

2022-05-01 09:42:46

Michalovskí starší dorastenci potvrdili zlepšenú jarnú formu.

V dvoch po sebe idúcich zápasoch zaknihovali starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce dve dvojgólové víťazstvá nad súpermi z hlavného mesta. Kým pred týždňom v sobotu naplno zabodovali v Petržalke (2:0), teraz si v nedeľu na domácej pôde poradili v súboji 23. kola prvej ligy U19 s bratislavským Slovanom, ktorý zdolali 3:1. Triumf nad najslávnejším klubom na Slovensku sa vždy cení oveľa viac, tento však chutil dvojnásobne, pretože Zemplínčania pripravili belasým prvú porážku po dlhých siedmich mesiacoch! V rámci nej mladí Slovanisti potiahli sériu 12 duelov bez prehry, ktorú odštartovali 2. októbra minulého roka domácou výhrou 6:1 práve nad Michalovčanmi.

V stretnutí hranom na hlavnom ihrisku, mali v prvom polčase o niečo viac z hry hostia, ale v 36. minúte z ničoho nič udreli domáci zásluhou Samuela Kovalčina a tesne pred odchodom do kabín pridal druhý gól po krásnej individuálnej akcii Dávid Petrík. Po obrátke navýšil vedenie MFK Zemplín z penalty nariadenej za faul na Marcela Tancoša kapitán Michal Tóth a v 81. minúte z rovnakej príležitosti zaváhal Zoran Záhradník, ktorý bohužiaľ potvrdil nepísané pravidlo, že sám faulovaný hráč by pokutový kop zahrávať nemal. Do tretice ukázal rozhodca Michal Čiernik na biely bod aj o dve minúty neskôr, tentoraz už na opačnej strane a Rudolf Božik upravil na konečných 3:1 z pohľadu žlto-modrých. V tabuľke sa zverenci trénera Branislava Sokoliho po tretej výhre z posledných štyroch duelov posunuli na siedmu priečku.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 3:1 (2:0)

Góly: 36. Kovalčin, 44. Petrík, 74. Michal Tóth (11 m) - 83. Božik (11 m)

MFK ZEMPLÍN: Mišina - Loffay, Lichvár, T. Veselý (65. F. Bodnár), Holp - Michal Tóth (76. Bujňaček) - Petrík, Buhaj, Tancoš (87. Musak), Matis (76. N. Matta) - Kovalčin (42. Z. Záhradník)

Najbližší program MFK Zemplín U19:

Sobota 14. mája o 14.00 hod.: Ružomberok - Michalovce (24. kolo)

Nedeľa 22. mája o 11.00 hod.: Michalovce - Žilina (25. kolo)

Sobota 28. mája o 11.00 hod.: Poprad - Michalovce (26. kolo)

Foto: Róbert Andrejov