Petrík s prvou profesionálnou zmluvou

2022-05-17 17:26:40

Napriek ponukám iných klubov sa rozhodol pre Michalovce.

Aj druhý veľký klenot michalovského futbalu sa dočkal prvého profesionálneho kontraktu v kariére. Po útočníkovi Zoranovi Záhradníkovi, ktorý dostal zmluvu ešte v jeseni minulého roku, si MFK Zemplín poistil služby aj stredopoliara Dávida Petríka. Vekom stále len mladší dorastenec podpísal pred pár dňami s jediným východniarskym zástupcom Fortuna ligy zmluvu do leta 2025. Iba 16-ročný futbalista pochádzajúci z Humenného má už za sebou dva štarty za prvoligový A-tím Michaloviec, zhodou okolností v oboch prípadoch dostal príležitosť proti Liptovskému Mikulášu.

"Som veľmi rád, že som mohol podpísať prvú profesionálnu zmluvu. Je to pre mňa obrovská vzpruha do ďalšej kariéry. Dúfam, že postupne budem dostávať v áčku viac príležitostí. Musím preto pracovať na sto percent, aby som ukázal, čo vo mne je. Okúsil som už prvoligový futbal a musím povedať, že oproti dorasteneckej lige je to veľký rozdiel. Presadiť sa medzi mužmi je oveľa ťažšie, preto musím makať naplno, aby som si čím skôr zvykol na mužský futbal a neustále napredoval," povedal Petrík, ktorý je aj mládežníckym reprezentantom Slovenska.

K podpisu premiérového kontraktu "Minkiho" sa vyjadril aj FIFA agent Martin Jurkovič, ktorý prostredníctvom agentúry Young Talents zastupuje tohto perspektívneho krídelníka: "Sme radi, že Dávid podpísal svoju prvú profesionálnu zmluvu práve v Michalovciach. Je odchovancom klubu, má ku klubu vzťah a aj napriek iným ponúkam zo Slovenska a zahraničia sa rozhodol pre MFK Zemplín. Vďaka patrí aj samotným Michalovciam, pretože práca s mládežou v klube funguje na vysokej úrovni."

Foto: Róbert Andrejov