Bezgólová remíza na úvod prípravy

2022-06-18 16:57:36

Žlto-modrí sa rozišli zmierlivo s FC Košice.

Michalovskí futbalisti majú za sebou úvodnú hernú previerku v rámci prebiehajúcej prípravy na nový prvoligový ročník. Vo svojom prvom vystúpení remizovali v sobotu s druholigovým FC Košice 0:0. Súboj sa odohral na štadióne v Čermeli, kormidelník Norbert Hrnčár dal príležitosť takmer kompletnému kádru, vrátane navrátilcov Dávida Špaka a Stanislava Danka, ktorí sú na skúške, na druhej strane mu chýbali iba Igor Žofčák a Yushi Shimamura.

Pre oba celky to bol prvý prípravný zápas, nový tréner Košičanov Anton Šoltis takisto postavil dve odlišné jedenástky. Východniarske derby veľa futbalovej krásy neprinieslo, v horúcom počasí diváci prvýkrát tlieskali až v 25. minúte, keď tvrdo pálil Ntotis a domáci brankár Valach vytiahol pekný zákrok. Po polhodine hry to na opačnej strane skúšal Gallovič, ale Kozhukhar bol pozorný. Aj po zmene strán sa hral vyrovnaný futbal s minimom šancí. Väčšie si vypracovali Zemplínčania, avšak Oshimova strela spoza šestnástky preletela vedľa šibenice a po Magdovej prihrávke Holp netrafil opustenú bránku. A keď sa neujalo ani zakončenie domáceho Domíka zo 72. minúty, zápas dospel do zaslúženej remízy.

FC Košice - MFK Zemplín Michalovce 0:0

FC: 1. polčas: Valach - M. Novák, Jonec, F. Pavúk, Mizerák - Gallovič - Veliký, M. Sovič ml., Liener, Smieško - Voleský. 2. polčas: M. Kira - Majdan, J. Jakubko, Krivák, Tišťan - Vancák - Gáll, M. Domík, Jakúbek, Segeďa - Gladiš

MFK ZEMPLÍN: 1. polčas: Kozhukhar - Kotula, Ranko, D. Špak, J. Sova - S. Danko, M. Begala, Ntotis - Petrík, M. Marcin, L. Jánošík. 2. polčas: M. Vajs - F. Vaško, D. Špak (67. R. Rigo), Volanakis - M. Kolesár, Kanu, Lichvár (67. Holp), Oshima, Méndez - D. Magda - Z. Záhradník

Tréner Norbert Hrnčár: "Bol to typický prvý prípravný zápas po náročnom týždni, keďže sme veľa išli do objemu a intenzity. Rozložili sme to na dve partie hráčov, aby všetci odohrali aspoň polčas. Priestor dostali aj dorastenci, ktorí s nami trénujú, niektorí síce iba menej minút, ale inak sa to nedalo spraviť. Som veľmi rád, že všetci chlapci sú zdraví a úvodný týždeň sme absolvovali tak, ako sme aj chceli. Výsledok pre mňa vôbec nie je podstatný, prvoradé je, že chlapci zápas odmakali."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 25. júna o 17. hodine proti účastníkovi druhej najvyššej poľskej súťaže Resovii Rzeszów. Duel sa uskutoční na neutrálnej pôde v Sanoku.

Foto: Róbert Andrejov