Z majstrovského Slovana prichádza Adler

2022-07-12 19:20:50

Švajčiarskeho útočníka sme získali na ročné hosťovanie.

Michalovský MFK Zemplín definitívne s výraznou ofenzívnou posilou! Vedenie klubu od Laborca dotiahlo príchod švajčiarskeho ofenzívneho futbalistu Adlera Da Silvu, ktorého žlto-modrí získali od úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava. Šikovný futbalista je fanúšikom žlto-modrých dobre známy, veď ako súper dal Michalovciam v sezóne 2020/21 v drese Pohronia dva góly (doma aj vonku) a v minulom ročníku sa proti Zemplínu prezentoval gólovou asistenciou...

Švajčiarsky futbalista s brazílskymi koreňmi (jeho rodičia pochádzajú z tejto juhoamerickej krajiny), ktorého celé meno znie Adler Da Silva Parreira, bude v Michalovciach hosťovať do konca sezóny 2022/23. Trénerovi Norbertovi Hrnčárovi je k dispozícii od záveru júna a za MFK Zemplín už stihol odohrať tri prípravné stretnutia (v Budapešti s Vasasom a doma s Humenným a Prešovom).

Adler sa narodil 28. decembra 1998 v Ženeve, je vysoký 188 cm a váži 77 cm. Futbalovo vyrastal v kluboch FC Vernier a Servette FC, neskôr pôsobil aj v ďalších švajčiarskych tímoch Etoile Carouge, Grasshopper Zürich, FC Sion a Stade Nyonnais, odkiaľ v zime 2021 zamieril do FK Pohronie, ktorému výraznou mierou - 6 gólmi a 2 asistenciami v 11 dueloch - pomohol k záchrane v najvyššej súťaži. Vďaka svojim výkonom si vyslúžil pozornosť funkcionárov bratislavského Slovana, kam krátko po štarte minulej sezóny aj prestúpil. Bývalý mládežnícky reprezentant Švajčiarska najčastejšie nastupuje na hrote útoku, nerobí mu však problém hrať aj na poste ofenzívneho stredopoliara či na krídle.

Foto: Róbert Andrejov