Ani v Trenčíne sme nezvládli druhý polčas

2022-08-05 20:29:12

Pod hradom Matúša Čáka sme prehrali 1:3.

Ani v druhom vonkajšom zápase po sebe michalovskí futbalisti nezabodovali. V 4. kole Fortuna ligy na umelej tráve v Trenčíne prehrali s domácim AS 1:3, keď rovnako ako predtým na Slovane nezvládli druhé dejstvo hry. Za MFK Zemplín sa presadil iba švajčiarsky útočník Adler Da Silva, pre ktorého to bol prvý gól v našom drese.

Trenčania vstúpili do stretnutia lepšie a v 5. minúte sa ujali vedenia, keď pekný center Demitru umiestnil presne k žrdi hlavou Gajdoš - 1:0. Postupne sa osmelili aj Michalovčania a tesne pred uplynutím štvrťhodiny hry pohrozil Slebodník, ale z dobrej pozície strieľal vedľa. Krátko na to vletel do domácej šestnástky Marcin, po súboji s Maduom spadol a situáciu musel riešiť VAR. Ten posúdil, že Marcin bol faulovaný a žlto-modrí mali k dispozícii pokutový kop, ktorý v 18. minúte bezpečne premenil Adler Da Silva - 1:1. V ďalšom priebehu prvého dejstva sa bolo na čo pozerať, pretože oba tímy si vypracovali viacero gólových šancí. V 23. minúte predviedla ďalšiu nebezpečnú akciu dvojica Demitra - Gajdoš a strelu druhého menovaného chytil Kozhukhar. Vzápätí ukázali ukážkový brejk hostia, po prihrávke Kanua sa ocitol v čistej šanci Adler Da Silva, ktorú však trestuhodne zahodil, keď netrafil bránu. V 37. minúte po individuálnej akcii Soaresovu strelu s námahou vytlačil Kozhukhar a na opačnej strane krížna strela Marcina tesne minula cieľ.

Druhé dejstvo sa nieslo v znamení prevahy Trenčanov. Zemplínčania nenadviazali na výkon spred prestávky, za čo ich mohol potrestať hneď po príchode zo šatní Demitra, ale v dvoch sľubných príležitostiach úspešný nebol. Potom zahodil dve obrovské šance Stojsavljevič - v 55. minúte po trestnom kope Gajdoša trafil žrď a v 66. minúte po Lavrinčíkovom rohu ho vychytal Kozhukhar. O chvíľu na to sa už domáci dočkali zaslúženej odmeny, stredom ihriska potiahol útok Madu a z hranice šestnástkového oblúka trafil presne k žrdi - 2:1. "Hrnčárovci" sa nezobudili ani za nepriaznivého stavu a nedostali sa do žiadnej šance, pri ktorej mohli pomýšľať na vyrovnanie. V nadstavenom čase, keď už hrali absolútny vabank, podnikli domáci rýchly protiútok dvoch proti jednému, Pires si vymenil loptu s Letenayom a prestrelil Kozhukhara - 3:1.

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (1:1)

Góly: 5. A. Gajdoš, 67. Madu, 90+. Pires - 18. Adler Da Silva (11 m)

ŽK: 18. Madu, 58. Stojsavljevič, 64. Ibrahim - 22. Méndez, 45+. Adler Da Silva, 64. Slebodník

Rozhodovali: Kružliak - Pozor, Hrmo; 703 divákov

AS: Kukučka - Mičuda, Ďuriška (89. Pires), Stojsavljevič, Madu - Lavrinčík, Bainovič, A. Gajdoš (61. Ibrahim) - Demitra (82. A. Gaži), Kupusovič (89. Letenay), Soares (89. M. Kmeť)

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Kotula (89. Z. Záhradník), Jeřábek, Ranko, Méndez - Slebodník (71. I. Žofčák), F. Vaško, Peňa (71. L. Jánošík) - M. Marcin (81. Petrík), Adler Da Silva, Kanu (71. M. Begala)

Hlasy trénerov:

Marián Zimen, tréner Trenčína: "Chlapci podali kvalitný tímový výkon. Chcem vyzdvihnúť to, že sme mali dobrý vstup do zápasu. Mužstvo dobre zareagovalo aj na vyrovnávajúci gól súpera. Chlapci aj naďalej pokračovali vo svojich úlohách. Cez polčas sme si v kabíne niečo povedali a pokračovali stále vo svojej práci. Chcem vyzdvihnúť aj striedajúcich hráčov, ktorí ukázali tímovosť a mužstvu takisto veľmi pomohli."

Norbert Hrnčár, tréner Michaloviec: "Zápas sme si prehrali v prvom polčase, kde sme mali veľa výborných situácií, ktoré sme však nedotiahli do gólového konca. Keby sme dali druhý či tretí gól, tak zápas by mal úplne iný priebeh. Mrzí ma, že v tom momente, keď sme chceli vystriedať stredových hráčov, tak sme to nestihli a inkasovali sme druhý gól. Ak chceme vyhrávať, musíme dávať góly. To je jediná šanca, aby sme zvládali zápasy. Narobíme sa ako otroci, vypracujeme si kopu šancí a vraciame sa naprázdno."

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 14. augusta o 18.00 hod.: Michalovce - Trnava (5. kolo)

Sobota 20. augusta o 18.00 hod.: Michalovce - Skalica (6. kolo)

Piatok 26. augusta o 16.00 hod.: Žilina - Michalovce (7. kolo)

Foto: Radovan Stoklasa