S Ružomberkom sme si body podelili

2022-08-31 11:43:23

Nad Liptákmi sme viedli iba tri minúty.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce v posledný augustový deň remizovali na svojom trávniku v rámci 8. kola Fortuna ligy s vicemajstrovským Ružomberkom 1:1. Góly začali padať až po prestávke, keď najprv otváral skóre domáci Matúš Marcin, ale vzápätí zariadil bod pre hostí Exmichalovčan Martin Regáli. Zemplínčanom patrí po tomto kole v tabuľke desiata priečka so ziskom ôsmich bodov.

"Hrnčárovci" sa mohli bleskurýchle ujať vedenia, keď už v 2. minúte Ranko jemne tečoval Žofčákov center a Njie pred prázdnou bránou netrafil loptu. Potom už prevzali iniciatívu Liptáci, ktorí mali jasne navrch. Ich tlak mohol zužitkovať po štvrťhodine hry Regáli, s jeho pokusom si však Száraz poradil. V 19. minúte zahrával tesne za šestnástkou priamy kop Maslo a lopta z jeho kopačky skončila na brvne michalovskej brány. Vzápätí stroskotal Gerec vo veľkej šanci na Szárazovi. Domáci sa postupne dostávali do hry a odpoveďou bola prízemná strela Adlera z hranice pokutového územia, ktorá mierila tesne vedľa pravej žrde.

V druhom dejstve sa bolo na čo pozerať, rýchle akcie sa striedali na oboch stranách. V 53. minúte nový muž na ihrisku Kanu pálil vysoko nad a hneď na to na opačnej strane po Madleňákovom centri netrafil zblízka bránu Kelemen. Následne vychytal Kanua výborným reflexom nohou Frühwald, prišiel rohový kop z kopačky Jánošíka, ktorý zaletel až ku Marcinovi a ten zblízka usmernil loptu do siete - 1:0. Michalovčania sa však z vedenia dlho netešili, pretože v 64. minúte strieľaný center Fabiša poslal za Szárazov chrbát hlavou Regáli - 1:1. V 79. minúte domáce tribúny stíchli po Luteránovej strele, ktorá len o centimetre minula bránu. V samom závere sa mohli hrdinami MFK Zemplín stať stopéri, ale vo veľkých šanciach nemali presnú mušku. Najprv v 87. minúte nepresne hlavičkoval Jeřábek a v nadstavenom čase Ranko prestrelil...

MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 1:1 (0:0)

Góly: 61. M. Marcin - 64. M. Regáli

ŽK: 87. T. Slebodník - 33. Luterán, 67. M. Kelemen, 80. Chrien

Rozhodovali: Ochotnický - Vitko, Čajka; 1168 divákov

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Kotula, Jeřábek, Ranko, Méndez - M. Begala (51. Kanu), Njie, Peňa (70. T. Slebodník) - I. Žofčák (46. L. Jánošík), Adler Da Silva, M. Marcin (78. Petrík)

MFK: Frühwald – Fabiš, J. Maslo, Mojžiš, Madleňák – Halabrín - Tučný (72. Chrien), Luterán, Gerec, M. Regáli – M. Kelemen

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec): "My tiež nie sme spokojní s tým, ako zápas dopadol, aj my sme chceli získať tri body. Boli sme k nim bližšie ako hostia, hlavne v závere, keď sme ich fyzicky pretlačili. Vypracovali sme si aj stopercentné šance, podľa mňa ešte väčšie, ako spomínal môj kolega. Ružomberčania síce v prvom polčase hrali, keď sme strácali ľahké lopty a nepresne si prihrávali, ale nebolo to vytvorené nejakým tlakom, ako nervozitou a prílišným chcením. Po prestávke sme každou minútou tempo stupňovali a hostia môžu byť radi, že odchádzajú aspoň s bodom. Také šance, aké si vytvorili v závere Jeřábek a Ranko, sa musia premieňať. Som spokojný s tým, ako mužstvo zareagovalo po prvom polčase, ako stupňovalo tempo a kondične zlikvidovalo súpera. V našej hre som videl po prestávke veľa pozitívnych vecí a za víťazstvom sme išli viac ako hostia."

Peter Struhár (tréner Ružomberka): "Do Michaloviec sme išli s cieľom vyhrať a odniesť si tri body. Chceli sme lepšie vstúpiť do zápasu, lebo domáci si v úvode po peknej štandardke a signále vytvorili stopercentnú šancu. Následne sme už boli lepším mužstvom a mali sme minimálne štyri gólové príležitosti, z ktorých sme mali jednoznačne skórovať. S hrou som bol veľmi spokojní, chlapci si vytvárali dobré pressingové situácie a získavali veľa lôpt, žiaľ, máme problém s efektivitou. Druhý polčas bol už vyrovnanejší a domáci skórovali po vydarenej štandardke. Musím pochváliť mužstvo za reakciu na inkasovaný gól a hneď sme sa vrátili do zápasu pekným gólom Regáliho. Ku koncu sa domáci dostali do tlaku aj vďaka štandardkám, z ktorých však neskórovali. Myslím si, že zápas sme mali rozhodnúť už v prvom polčase, napokon musíme brať aj bod."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 3. septembra o 18.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (9. kolo FL)

Sobota 10. septembra o 19.00 hod.: Michalovce - Podbrezová (10. kolo FL)

Streda 14. septembra o 16.00 hod.: Rožňava - Michalovce (3. kolo SC)

Foto: Róbert Andrejov