Zastavíme víťaznú šnúru Gemerčanov?

2022-09-13 14:37:28

V Rožňave sa predstavíme po dlhých 23 rokoch.

Zápasmi tretieho kola pokračuje tento týždeň Slovnaft Cup. V hre budú aj naši hráči, ktorí sa po vynútenej prestávke predstavia v Rožňave. Čaká ich teda skoro rovnaká cesta, ako v druhom kole, keď išli do Krásnohorského Podhradia. Prinesieme domov opäť postup, tentoraz do štvrtého kola?

V Krásnohorskom Podhradí sme sa pred troma týždňami poriadne potrápili. Naše víťazstvo 1:0 zariadil až v poslednej desaťminútovke Matúš Marcin. Aj tentoraz tréneri plánujú poslať na ihrisku proti účastníkovi piatej ligy Juh kombinovanú zostavu, no situáciu im sťažuje zdravotná situácia v kádri. „Určite to nie je optimálne, no pripravujeme sa ako na každý jeden zápas. Uvidíme, kto bude môcť hrať a podľa toho sa zariadime,“ skonštatoval asistent trénera Richard Höger.

Rožňavčania sa v tejto sezóne vezú na víťaznej vlne. Po šiestich odohraných kolách majú v piatej lige Juh na svojom konte rovnako ako ďalšia štvorica tímov osemnásť bodov. V prvom kole si poradili doma s tímom FK Geča 73, ktorý zdolali hladko 3:0. V druhom kole si všetky body priniesli po výhre 4:2 z Ťahanoviec, no a nezaváhali ani v treťom kole, v ktorom porazili Boršu 5:1. Vo štvrtom kole vyhrali práve v susednom Krásnohorskom Podhradí 2:1, v piatom si doma poradili s Vojčicami (3:0) a naposledy si tri body priniesli aj z Kráľovského Chlmca (3:2). Keď k tomu prirátame aj výhry z Gemerskej Hôrky (4:0) v prvom kole Slovnaft Cupu a takisto aj doma so Svidníkom (2:0) v druhom kole, MFK ťahá doteraz sériu ôsmych víťazstiev v rade. V tejto sezóne sa strelecky najviac darí iba 17-ročnému Františkovi Gyenesimu, ktorý strelil už šesť gólov. Naposledy sa hetrikom prezentoval pri výhre 3:2 na ihrisku Kráľovského Chlmca.

Nazreli sme aj do histórie, aby sme zistili, kedy sa Michalovčania naposledy predstavili na rožňavskej pôde. Bolo to už veru poriadne dávno, odvtedy ubehlo už takmer štvrťstoročie. Nateraz posledný súťažný zápas pri rieke Slaná odohrali presne 22. augusta 1999 v rámci 4. kola tretej ligy Východ, v ktorej oba celky účinkovali. Zemplínčania vedení trénerom Jozefom Štafurom vtedy zásluhou gólov Viktora Senjuža, Tomáša Kozára a Júliusa Surmina nad domácimi triumfovali 3:1.

Posledný michalovský zápas na rožňavskom trávniku:

22. augusta 1999: Rožňava – Michalovce 1:3 (0:0)

Góly: 76. Doležal – 51. Senjuž, 88. T. Kozár, 90+. Surmin

ŽK: Tyčiak – Capík, Surmin

Rozhodoval: Laskovský - 300 divákov

MFK VTJ: Tokarčík – Škarbek, Leng, Sarvaš, Stehlo – Lohyňa, Tyčiak, Szölös (65. Lörincz), Dávid – Doležal, Hronec (68. Olexa)

FK ZEMPLÍN VTJ: Moroz – J. Maliňák, R. Gabák, Kašník, R. Čižmár – Uhľár, Capík, M. Koleník, A. Devečka (78. Surmin) – Senjuž, T. Kozár (90. M. Varga)