Prvé zemplínske víťazstvo vonku

2022-09-20 16:06:07

Pondelkové vydanie Denníka Šport o našej výhre v Zlatých Moravciach.

Zlatým Moravciam to proti Michalovciam dlhodobo nejde. Ďalší diel svojho trápenia proti súperovi zo Zemplína ponúkli svojim fanúšikom v sobotu. Zápas s totálne bezduchým výkonom, bez výraznejšej gólovej príležitosti, sa nemohol ani skončiť inak ako víťazstvom hostí.

Najlepšiu pasáž duelu predviedli domáci hneď v úvode. Dve kolmé akcie, na začiatku ktorých bol Duga, však neviedli k ohrozeniu michalovskej bránky. Potom ViOn upadol do letargie a neprebral sa z nej do konca stretnutia. Prvé varovanie prišlo pri veľkej šanci Jánošíka. Ten zabudnutý na zadnej žrdi trestuhodne netrafil prázdnu bránku. Zlatomoravčania sa nezobudili ani pri druhom varovnom výstrele. Hostia predviedli pekný signál z rohového kopu. Peňa pustil loptu pomedzi nohy Marcinovi, a ten tiahlou strelou opečiatkoval vzdialenejšiu žrď. Michalovce udreli z tretej nebezpečnej príležitosti. Na prudký roh si naskočil Jeřábek a umiestnenou hlavičkou otvoril skóre. Napokon to bol jediný gól neatraktívneho duelu. „Najviac ma škrie, že výkon nebol taký, aký mal byť a neodvďačili sme sa fanúšikom na tribúne. Ľudia by zatlieskali, ak by sme prehrali po dobrom a bojovnom výkone. To sa však nestalo,“ trefne zhrnul celý zápas do dvoch viet domáci stredopoliar Denis Duga.

Napriek mizérii, ktorú predviedli Zlatomoravčania v útoku, napokon mohli bodovať. Necelú štvrťhodinu pred koncom mali obrovskú šancu vrátiť sa do stretnutia. Zahrávali totiž penaltu. Niarchos ju však kopol veľmi zle a Száraz si poradil aj s následnou dorážkou Horáka. V tomto prípade platilo klišé, že faulovaný hráč nemá kopať jedenástku. Dvaja určení hráči – Ďubek a Pintér – však už neboli v tom čase na ihrisku. „Išiel som podľa pocitu, stačilo mi dobre si vybrať stranu. Našťastie ju Niarchos kopol zle, loptu som vyrazil pred seba a pri dorážke som sa už len roztiahol. Chvalabohu ma protihráč trafil,“ opísal dôležitý moment hosťujúci brankár Benjamín Száraz. Najmä vďaka nemu Michalovce bodovali vonku naplno prvýkrát a prehrali so Zlatými Moravcami v najvyššej súťaži stále iba dva zápasy. A odohrali ich už dokopy dvadsaťjeden.

Foto: Jozef Bedej