Žiadny malý žeriav

2022-09-21 14:38:30

Stopér Michal Jeřábek si v sobotu otvoril na Slovensku gólový účet.

Michal Jeřábek je chlapisko. Urastený ako hora. Bez pár centimetrov dvojmetrový stopér Michaloviec v zápase na pôde Zlatých Moraviec (1:0) dokonale využil svoju výšku. A tiež hlavičkové prednosti. Jeřábek svojím premiérovým gólom na Slovensku zariadil prvé víťazstvo Zemplínčanov u súperov v tejto sezóne.

Michalovce boli pred stretnutím v Zlatých Moravciach v nepríjemnej situácii. Predchádzajúci duel proti Podbrezovej neodohrali. Ich mužstvo zasiahol koronavírus. Niekoľkodňový tréningový výpadok a ochorením COVID-19 oslabené organizmy viacerých futbalistov nahrávali do kariet ViOn-u. Ten však hlboko zaostal za akýmikoľvek očakávaniami. Michalovce boli jednoznačne lepšie. Ich trojbodový zisk bol absolútne zaslúžený. „Veľmi sme potrebovali víťazstvo. Máme o zápas menej, keďže sme nemohli nastúpiť proti Podbrezovej a niektoré tímy sa na nás dotiahli. Teraz sme im trochu odskočili a odpútali sme sa od zostupovej zóny. Vraveli sme si, že tento zápas môže byť pre nás zlomový a môže nás naštartovať do zvyšnej časti jesene. Dvojnásobne, keď je pred reprezentačnou prestávkou,“ hovoril usmiaty Michal Jeřábek. Narážajúc na starú známu pravdu, že oveľa lepšie sa dýcha a trénuje počas reprezentačnej prestávky s víťazstvom na konte.

Jeřábkova chvíľa prišla v 22. minúte. Odpútal sa od Martina Bednára, hoci domáci stopér sa ho snažil zastaviť aj ťahaním za dres, a presnou hlavičkou po prudkom rohovom kope Lukáša Jánošíka k prednej žrdi skóroval. Vyzeralo to ako nacvičená vec. Bol to signál? „To nemôžem prezradiť,“ povedal so sympatickým úškľabkom na perách Michal Jeřábek. „Ale nie... Nazval by som to intuíciou. Každý tím sa venuje štandardným situáciám, my nie sme výnimka. Na tréningoch ich svedomito nacvičujeme. Práve teraz to vyšlo tak, že pri prednej žrdi som vyletel ja a som veľmi rád, že sa mi podarilo skórovať,“ doplnil český obranca. A keďže jeřáb je po česky žeriav, jeřábek by mohol byť jeho menší brat, alebo syn. Michal Jeřábek však nepodáva v našej lige malé výkony. Od svojho príchodu na Zemplín patrí k oporám Michaloviec. Mimochodom, urastený michalovský obranca presne týždeň pred zápasom v Zlatých Moravciach oslávil 29. narodeniny. „Síce som si na to pri mojom góle nespomenul, ale keď Zlaté Moravce v závere zápasu nepremenili penaltu, hovoril som si, že by to mohol byť pekný dodatočný darček k narodeninám,“ uzavrel spokojný už 29-ročný stopér.

Zdroj: Denník Šport.