Do odvety s vervou v lepšie výsledky

2022-09-30 19:39:57

Michalovčania nastúpia v sobotu v Banskej Bystrici.

Do druhej polovice základnej časti najvyššej Fortuna ligy vstúpia po reprezentačnej pauze futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí sa v dvanástom kole predstavia v sobotu na ihrisku Banskej Bystrice. Chýbať im nebude iba tréner Norbert Hrnčár, ktorý dostal červenú kartu v poslednom zápase v Zlatých Moravciach, ale aj španielsky stredopoliar Brian Peňa, ktorý dostal za faul v tomto zápase dodatočný dvojzápasový dištanc...

Michalovčanom aktuálne patrí s jedenástimi bodmi za desať duelov deviate miesto. Vyhrať sa im podarilo v troch prípadoch, keď zdolali v prvom kole práve Banskú Bystricu, v šiestom so Skalicou a v jedenástom na pôde Zlatých Moraviec. Mimo toho ešte dosiahli dve remízy a päť prehier. „Začali sme dobre. Vyhrali sme v prvom kole s Banskou Bystricou, potom ale prišli zbytočné straty bodov. Niektoré zápasy sme nezvládli. Teraz sa musíme sústrediť na druhú polovicu základnej časti a byť úspešnejší, ako v tejto prvej,“ zdôraznil brankár tímu Benjamín Száraz. Iba čiastočne spokojný je tréner Norbert Hrnčár. Mne osobne chýba pár bodov navyše. V najbližšej budúcnosti potrebujeme tieto veci vylepšiť, tak, aby sme navýšili bodový zisk a tým aj zlepšili naše tabuľkové postavenie,“ poznamenal michalovský lodivod.

Zemplínčania pred reprezentačnou pauzou zvíťazili v Zlatých Moravciach 1:0, čím sa od svojho súpera, ktorému aktuálne patrí barážovú jedenásta priečka, odpútali na štyri body. Blízko sú ale aj k vytúženému cieľu, ktorým je účasť v prvej šestke. Na ňu strácajú iba tri body, navyše majú domáci duel s Podbrezovou k dobru. „Aktuálne sa pozeráme iba na sobotu a na duel v Banskej Bystrici. Chceme byť úspešní a zvládnuť ho čo najlepšie,“ zdôrazňuje Hrnčár a pridáva sa aj brankár Benjamín Száraz, ktorý sa na výhrach nad Banskou Bystricou a v Zlatých Moravciach podieľal čistými kontami. „Naše ciele sú jasné. Chceme ísť do prvej šestky! Je to v tabuľke poriadne nabité, šanca tam ale je. Mali sme dva týždne na to, aby sme sa dobre pripravili na Banskú Bystricu. Verím, že sa nám to podarí a domov donesieme potrebné tri body.“ Práve sobotňajší súboj pod Urpínom bude pre Michalovčanov nesmierne dôležitý. Vedia, že musia pokryť silné stránky nováčika, ktorý sa zatiaľ prezentuje solídnym futbalom. „Vieme, že sú silní v brejkových situáciách. Nemôžeme ich teda do toho pustiť a nemôžeme ich ani púšťať do čistých gólových šancí. Majú totiž v kádri viacero hráčov, ktorí vedia dať gól. Určite ale nie sme bez šance. Treba sa sústrediť na duel, dobre sa pripraviť a zvládnuť to k spokojnosti,“ uviedol recept na úspech brankár Michalovčanov. Tým bude chýbať stredopoliar Brian Peňa. Španielsky záložník dostal dodatočný trest za faul v zápase v Zlatých Moravciach a stáť tak bude dva zápasy. Jeden duel bude chýbať na striedačke aj tréner Norbert Hrnčár, ktorý inkasoval v Zlatých Moravciach červenú kartu.

Zdroj: Noviny Zemplína