Doma sme neudržali polčasové vedenie

2022-10-08 14:41:23

MFK Zemplín doplatil na nepremenené šance a hrúbky v obrane.

Druhýkrát po sebe vyšli futbalisti MFK Zemplín Michalovce bodovo naprázdno. Tentoraz v prvom zo série štyroch domácich zápasov prehrali v 13. kole Fortuna ligy s Liptovským Mikulášom 1:2, hoci po prvom polčase viedli nad Tatranom po presnom zásahu Briana Peňu.

Zemplínčania boli od úvodu aktívnejším mužstvom, prvé ohrozenie brány však prišlo od Liptákov, keď Župovu strelu musel v 18. minúte na dvakrát skrotiť Száraz. O dve minúty sa žlto-modrí po peknej akcii ujali vedenia, prihrávku Marcina z pravej strany usmernil pätičkou za Sváčeka Peňa - 1:0. Domáci boli pri chuti a v 28. minúte skórovali aj druhýkrát, ale ich radosť bola predčasná, pretože Jánošíkov gól pre neexistujúci ofsajd neplatil. O ďalšie dve minúty spálil tutovku po Jánošíkovom centri Marcin, ktorý hlavou trestuhodne minul bránu. Potom sľubnú príležitosť nevyužil ani Jánošík, a tak išli "hrnčárovci" do kabín iba v tesnom vedení.

Aj začiatok druhého dejstva patril Michalovciam, najprv v 50. minúte Adler z uhla rozvlnil len bočnú sieť a o štyri minúty Marcin v ďalšej obrovskej šanci z výhodnej pozície prestrelil bránu. Za nepremenené šance domáci napokon pykali. Tesne pred uplynutím hodiny hry zaváhal stopér Ranko, ktorého preskočila lopta, zoči-voči Szárazovi sa dostal Jendrišek a bývalý reprezentant vyrovnal na 1:1. V 67. minúte vyrobili Zemplínčania ďalšiu hrúbku, tentoraz brankár Száraz mimo svojej šestnástky odhlavičkoval loptu iba do Gažiho, ktorý ju bez problémov dopravil do opustenej svätyne - 1:2. Domáci potom vrhli všetky sily do útoku, zahrávali viacero štandardiek, vytvorili si aj niekoľko závarov pred súperovou bránou, avšak aspoň vyrovnania sa už nedočkali...

MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:2 (1:0)

Góly: 20. Peňa - 59. Jendrišek, 67. A. Gaži

ŽK: 46. Njie - 49. Mihál, 90+. Káčerík

Rozhodovali: Očenáš - Štofik, Roszbeck; 724 divákov

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Kotula, Jeřábek, Ranko, Méndez - Peňa, Njie (74. M. Begala, 79. T. Slebodník), Kanu (74. Petrík) - M. Marcin, Adler Da Silva (87. Z. Záhradník), L. Jánošík (87. Adekunle)

MFK TATRAN: Sváček - Mihál, Bielák, Filinský - Totka, Václavík, Gerát, R. Župa - A. Gaži (89. Voško), Jendrišek (84. Káčerík), T. Staš (89. M. Nečas)

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec): "V prvom polčase sme mali päť či šesť tutoviek. Zápas mal byť zavretý a rozhodnutý. Asistent rozhodcu nám neuznal regulárny gól, čo je pre mňa nepochopiteľné. Nechápem, ako takúto situáciu mohol odmávať. Možno to vyznie komicky, ale z našej strany to bol veľmi dobrý zápas. Často sme sa dostávali za súperovu obranu, vpredu sme urobili veľa dobrých vecí a mali sme veľa čistých gólových šancí, ktoré sme však nepremenili. Súperovi sme doslova darovali víťazstvo, keď sme urobili triviálne chyby, ktoré sa na prvoligovej úrovni nemôžu stávať. Spravili sme nie jednu, ale rovno dve takéto chyby a potom ten zápas dopadol, ako dopadol."

Jozef Kostelník (tréner Liptovského Mikuláša): "Som rád, že sme sa konečne dočkali prvého víťazstva. Trvalo to trinásť kôl, ale konečne je to tu. Som rád za chlapcov, vedenie klubu, fanúšikov aj sponzorov, že sme to prelomili, aj keď to nebolo ľahké, pretože nám chýbal vykartovaný Bedecs, tak sme museli zmeniť rozostavenie. V prvom polčase nám preto nefungovali presuny a zaisťovanie, čo domáci začali využívať. Dali gól a mali aj ďalšie šance. Šťastím pre nás bolo, že prvý polčas skončil len výsledkom 1:0 pre domácich. Cez prestávku sme si povedali, čo potrebujeme zlepšiť. Dali sme viac lôpt za obranu a využili sme dve brejkové situácie. Verím, že sa nám bude dariť aj v ďalších zápasoch."

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 12. októbra o 16.30 hod.: Michalovce - Podbrezová (dohrávka 10. kola FL)

Nedeľa 16. októbra o 19.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (14. kolo FL)

Sobota 22. októbra o 15.00 hod.: Michalovce - Trenčín (15. kolo FL)

Foto: Róbert Andrejov