Emeka? Ani loptu si nemusí kryť

2022-10-26 08:56:23

Denník Šport o našom víťazstve nad Trenčínom (2:0).

Vzhľadom na trest Michala Jeřábka sa všeobecne očakávalo, že v stopérskej dvojici MFK Zemplín proti Trenčínu (2:0) ho zastúpi Filip Vaško, ktorý už odohral viac zápasov spolu s Michalom Rankom. Tréner Norbert Hrnčár sa však odhodlal na odvážny ťah.

Vaška nechal hrať na poste defenzívneho stredopoliara, na ktorom sa v poslednom čase veľmi dobre udomácňuje spolu s Njiem, a do stopérskej dvojice zasunul pravého obrancu Juraja Kotulu. Na jeho miesto zasa prišiel od začiatku zápasu Daniel Magda. „Už som v minulosti na tomto poste odohral pár zápasov, ale dá sa povedať, že pre mňa to je stále netradičné. Samozrejme, doma sa cítim na kraji obrany, ale dokážem zahrať na všetkých pozíciách. Tréner potreboval takúto alternatívu a som rád, že sme zápas zvládli ako tím,“ pochvaľoval si víťazstvo Juraj Kotula a pokračoval: „Hralo sa mi celkom dobre. Na tomto ihrisku sa nedá veľmi rozohrávať, takže sme nehrali nejaký pekný futbal, skôr účelový.“ V 55. min prišiel na ihrisko dvojmetrový a takmer „metrák“ vážiaci Nigérijčan Emeka, čo bola pre Juraja Kotulu veľká výzva. A nielen preňho. „S takýmto hráčom je veľmi náročné ísť do súboja. Má takú postavu, že si ani nemusí prikryť loptu a aj tak ju má prikrytú. Bez zdvojovania by ho išlo ubrániť len veľmi ťažko. Čo však treba vyzdvihnúť, bol aj veľmi pohyblivý s veľmi dobrou koordináciou. Klobúk dolu pred ním. S Mišom Rankom sme ho celkom dobre zvládli,“ doložil Juraj Kotula.

Trenčania mali v posledných stretnutiach skvelú formu. Zdolali Slovan 4:0, Skalicu 3:1 a cez týždeň vyhrali v Trebišove 4:0 v rámci Slovnaft Cupu. Góly pre obe zemplínske mestá si nakoniec zle prerozdelili. V Trebišove sa vystrieľali a v Michalovciach nenašli recept na presný zásah. Aj preto odchádzali z Michaloviec sklamaní. Po veľmi sľubnom prvom polčase, keď boli lepší a futbalovejší, čakali totiž viac. „Sme veľmi smutní. Domácich sme v prvom polčase prakticky k ničomu nepustili. My sme mali tri - štyri dobré možnosti na skórovanie. Žiaľ, po prvom polčase sme zostali v kabíne o čosi dlhšie...... Neubehla ani minúta druhého polčasu a posadili sme súpera na koňa,“ povedal Michal Kukučka, ktorý napriek dvom inkasovaným gólom od Kanuho a Adlera podal veľmi dobrý výkon a minimálne ďalším trom zabránil skvelými zákrokmi. „Snažili sme sa ešte niečo spraviť s tým- to stretnutím, ale, žiaľ, nevyšlo nám to a domáci v závere druhým gólom uzavreli zápas,“ uviedol Michal Kukučka.