Vo veľkom šlágri naše dvojgólové víťazstvo!

2015-05-09 12:00:00

Skalicu sme na domácom ihrisku pred výbornou kulisou porazili 3:1, gólovo sa presadili postupne Turík, Hamuľak a Bayón.

Na prvé miesto tabuľky strácame opäť už iba jeden bod! Michalovskí futbalisti si poradili v zápase desaťročia na domácom trávniku s vedúcou Skalicou v súboji 6. kola druholigovej nadstavby o postup do najvyššej súťaže po skvelom výkone 3:1 (2:1), keď sa im podarilo otočiť nepriaznivé skóre duelu.

Dve najlepšie mužstvá súťaže potvrdili svoje kvality a divákom predviedli výborné futbalové predstavenie. Úvodná štvrťhodina bola z oboch strán opatrná, tímy sa iba oťukávali. Až v 17. minúte prišiel prvý strelecký pokus zápasu a postaral sa oň domáci Bayón, s ktorého strelou do stredu brány si Lupač hravo poradil. O minútu nato udreli hostia: po rohovom kope sa lopta dostala až k nepokrytému Huttovi, ktorý číhal na zadnej žrdi a zblízka prekonal Kiru - 0:1. Michalovčanov tento moment postupne naštartoval k prevahe, ktorá bola korunovaná vyrovnávajúcim gólom krátko po polhodine hry. Po pravej strane prenikol Kunca, prihral do päťky, kde sa ešte Hamuľak nepresadil, ale Turík už áno a bolo 1:1. V 39. minúte podnikli domáci krásnu biliardovú akciu, po ktorej diváci vstávali zo sedadiel: španielska trojica Bayón, Montero a Perez si zahrala "bago" s hosťujúcimi hráčmi na pravej strane ihriska, lopta sa dostala až do "malého vápna", odkiaľ sa presadil Hamuľak - 2:1. Žlto-modrí stupňovali v závere polčasu tlak a v nadstavenom čase mohli pridať aj tretí gól, keď Bayón rozohral nakrátko roh s Monterom, ktorý ľavačkou nebezpečne vystrelil, Lupač loptu neudržal, ale dobiedzajúci Kunca s Hamuľakom ju za jeho chrbát nepretlačili.


Aj v druhom polčase ako prvý skúšal šťastie Bayón, ktorý však strelou z 20 metrov skalického gólmana neprekonal. Líder tabuľky však približne štvrťhodinu druhého dejstva mal prevahu, viackrát nebezpečne podkúril michalovskej obrane, ktorá odolala. V 69. minúte odcentroval z pravého krídla Čavojský, Hutta však namieril veľmi nepresne. Krátko nato hosťujúci kapitán Vaško zahrával rohový kop, po ktorom sa k zakončeniu dostal Švrček a Kira vytiahol fantastický zákrok. V závere hostia viac otvorili obranu, a tak sa Zemplínčanom naskytli príležitosti na rýchle brejky. V 73. minúte Kunca z 25 metrov vypálil nad, no o tri minúty nato po prieniku po ľavej strane pekne prihral Bayónovi, ktorý nádherným volejom nedal Lupačovi v bráne Záhorákov žiadnu šancu - 3:1. Domáci kontrolovali priebeh duelu, navyše hostia prišli o vylúčeného Čavojského, ktorý musel predčasne pod sprchy po druhej žltej karte. V samom závere ešte mohli "šturmovci" pridať aj štvrtý gól, po centri Pereza však Regáli hlavičkoval nad.


MFK Zemplín Michalovce - MFK Skalica 3:1 (2:1)

Góly: 31. Turík, 39. M. Hamuľak, 76. Bayón - 18. Hutta

ŽK: 24. Morlacchi, 43. Perez, 76. Bayón - 25. M. Jakubek, 35. Hutta, 63. Čavojský, 72. Petrovský

ČK: 84. Čavojský (Skalica)

Rozhodoval: Jaška - 2 435 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Morlacchi - D. Kunca, Bayón, Turík (78. S. Danko), Montero (73. M. Koscelník) - M. Hamuľak (61. M. Regáli)

MFK: M. Lupač – Čavojský, Pav. Majerník, R. Konečný st. (33. J. Hesek), Šenk – L. Švrček, Petrovský, Šebesta, P. Vaško – M. Jakubek, Hutta

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 16. mája o 19.30 hod.: Michalovce - Senec (7. kolo)

Sobota 23. mája o 17.00 hod.: Šaľa - Michalovce (8. kolo)

Utorok 26. mája o 19.30 hod.: Michalovce - Sereď (9. kolo)