Žofčák: Sme veľmi dobrá partia

2023-01-27 08:46:21

Kapitán Michalovčanov hovorí o sústredení v Turecku.

Sústredenie v Turecku sa pomaly blíži ku koncu a michalovskí futbalisti sa už v sobotu ráno opäť poberú domov na Slovensko. Ešte pred odchodom absolvujú poslednú hernú previerku v krajine polmesiaca proti srbskému Voždovacu (v piatok o 13.30 SEČ). Ako to v tíme MFK Zemplín na sústredení vyzerá, nám priblížil kapitán Igor Žofčák, ktorý má na svojom konte 437 ligových štartov a vo veku 39 rokov je najstarším hráčom v celej súťaži.

Ako sa vám pozdáva sústredenie v Turecku?

„Ja osobne sa tu zatiaľ cítim výborne. Tento hotel poznám veľmi dobre, pretože som tu už štvrtýkrát. To najhlavnejšie, prečo sme tu prišli, sú ihriská, a tie sú vo výbornom stave. Máme tu vytvorené skvelé podmienky, kvalitnú stravu, praje nám aj počasie. Takže zatiaľ je tu veľmi dobre.“

Spomínate si, koľko sústredení v teple ste vo svojej kariére už absolvovali?

„Teraz v rýchlosti to neviem spočítať, ale bolo ich dosť. So Spartou Praha sme chodili väčšinou do Španielska, ale aj do Japonska. Dvakrát som bol v Turecku s Nyíregyházou, raz s Jabloncom aj Ružomberkom. Takisto niekoľko sústredení pri mori som zažil s bratislavským Slovanom – tri razy sme boli v Turecku a jedenkrát v Španielsku. S Michalovcami som premiérovo na takomto sústredení, lebo naposledy pred troma rokmi som do Turecka necestoval, ale teraz som tu.“

Ako si vypĺňate voľný čas mimo tréningov?

„Väčšinou si čítam nejakú knihu alebo sa povenujem pracovným povinnostiam. Samozrejme, často som v kontakte s rodinou, volám domov, ako sa majú moji dvaja synovia. Taktiež sa zvyknem prejsť k moru alebo do mesta, takže ten čas sa rýchlo vyplní. Skôr by som to nazval, že pomimo tréningov alebo zápasov iba relaxujem a oddychujem.“

Prácu ste teda nedali bokom ani na sústredení?

„Nie, ale tu riešim ozaj iba nejaké detaily. Vedel som, že do Turecka idem na desať dní, takže to hlavné som si urobil už doma. Tu už len drobné veci na počítači robím.“

Ako vám chutí tunajšia kuchyňa? Nechýba vám ešte slovenská strava?

„Už mi chýba, hovorím to už aj chlapcom. Strava v hoteli je super, ale už sa mi zdá, že jeme stále to isté dookola. Dal by som si už knedle, halušky či perkelt, lebo ja mám veľmi rád naše domáce jedlá.“

Akú partiu tvoríte? Darí sa vám utužovať kolektív?

„Väčšinou sa to sústredenie robí aj pre to, aby sa upevnili vzťahy a možno vyriešili nejaké nezhody v mužstve. Osobne si však myslím, že my sme veľmi dobrá partia a nie sú v nej žiadne konflikty či problémy. Určite nám prospeje aj to, že sme zmenili na niekoľko dní prostredie a zo zimy sme išli do tepla.“

Veríte, že aj toto sústredenie vám pomôže k naplneniu ligových cieľov?

„Som presvedčený, že áno a na pozitívne výsledky v príprave nadviažeme aj v majstrovskej súťaži. Dúfam, že aj herne to bude dobré a odzrkadlí sa to v jarnej časti Fortuna ligy.“