Výhru nad Voždovacom zariadil Peňa

2023-01-27 08:57:52

Michalovčania zavŕšili sústredenie úspešne.

Prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce si pripísali piaty triumf v prebiehajúcej zimnej príprave. Vo svojom treťom a záverečnom súboji na sústredení v Turecku zdolali v piatok popoludní FK Voždovac najtesnejším rozdielom 1:0. O víťazstve nad účastníkom najvyššej srbskej súťaže rozhodol v druhom polčase Španiel Brian Peňa Perez-Vico.

V prvom polčase boli o niečo lepší Michalovčania. Ako prví však ohrozili súperovu bránu hráči z Belehradu, keď sa v 10. minúte dostal k zakončeniu Burmaz, ale Száraz si s jeho pokusom poradil. Michalovský gólman musel byť v pohotovosti aj v 28. minúte, kedy nebezpečne vypálil k bližšej žrdi Vujanovič, ktorého strelu vyrazil Száraz na roh. O štyri minúty neskôr sa o slovo prihlásili aj žlto-modrí, po Jánošíkovom rohovom kope však Ceklič hlavičkoval vedľa.

V druhom dejstve sťažoval hráčom oboch celkov hru silný vietor, horšie to mali Zemplínčania, ktorí hrali proti nemu. Napriek tomu sa mohli dostať do vedenia v 58. minúte, keď sa do dobrej šance dostal Jánošík, no brankára Katiča neprekonal. Vzápätí na druhej strane len tesne vedľa hlavičkoval Burmaz. V 68. minúte sa už skóre menilo, z hranice šestnástky zakončil Peňa a jeho pekná technická strela skončila v sieti – 0:1. Výhru Michaloviec mohol prikrášliť minútu pred koncom Marcin, ktorému prihrával Kanu, ale jeho strele chýbali centimetre.

FK Voždovac – MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0)

Gól: 68. Peňa

FK: Katič – Novevski, Dordevič, Zečevič, Daničič – Jočič, Ajdinovič, Stoisavljevič (60. Medič) – Vujanovič, Burmaz (78. Trifunovič), Neškovič

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz – Kotula (60. D. Magda), Marjanovič, Volanakis, Ceklič – F. Vaško (60. Kanu), Njie (80. M. Begala), Peňa (80. Shimamura) – L. Jánošík (60. I. Žofčák), Z. Záhradník (46. M. Marcin), T. Slebodník (46. Petrík)

Tréner Norbert Hrnčár: "V tomto zápase sme podali koncentrovaný výkon a boli sme dobre nastavení. Súpera sme nepustili prakticky do žiadnej gólovej šance, my sme si zopár vypracovali a som jednu z nich aj premenili na rozhodujúci gól. Z môjho pohľadu sme dosiahli zaslúžené víťazstvo a sme radi, že sme toto sústredenie zakončili dobrou hrou a víťazstvom."

Stredopoliar Lukáš Jánošík: "Myslím si, že celý zápas bol pod našou kontrolou. Mali sme dosť šancí na skórovanie, ale gól sme dali až v druhom polčase. Súper chcel hrať futbal, vysoko sme ho napádali, hralo sa vo veľmi dobrom tempe. Som rád, že sme tento zápas zvládli a teraz sa už tešíme na návrat domov."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v piatok 3. februára o 13. hodine proti účastníkovi druhej najvyššej poľskej súťaže Sandecji Nowy Sacz. Duel sa odohrá v NTC Poprad a bude generálkou na jarnú časť Fortuna ligy.

Foto: Róbert Andrejov