Druhý pokus o prvý jarný triumf

2023-02-17 10:07:15

V sobotu prvýkrát doma v roku 2023.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce nezačali jarnú časť najvyššej Fortuna ligy ideálne. Michalovčania, aj keď mali za sebou výbornú prípravu podporenú piatimi víťazstvami zo siedmych duelov, prehrali v prvom jarnom kole na pôde MFK Ružomberok 0:1 a vzdialili sa tak od nadstavby o titul. Aktuálne im stále patrí ôsme miesto, no už so štvorbodovou stratou na šiestu Žilinu. Aj preto do zvyšných troch duelov základnej časti musia nastúpiť s jasným imperatívom – bodovať. Už najbližšie kolo môže veľa napovedať. Michalovčania sa prvýkrát v roku 2023 predstavia na domácej pôde a čaká ich súper najťažšieho kalibru, aktuálne druhý FK DAC 1904 Dunajská Streda.

Prehru hodiť za hlavu

Zemplínčania cestovali do Ružomberka podporení dobrými výsledkami v príprave a cieľom pokračovať v nich aj pod Čebraťom. Tam ale nepodali očakávaný výkon a po slede vlastných chýb prehrali 0:1. „Bol to zápas o jednom góle a ten strelil po našej chybe súper. Určite nás prehra mrzela, keďže sme sami cítili, že môžeme uhrať lepší výsledok,“ rozhovoril sa jeden z ofenzívnych lídrov tímu Lukáš Jánošík, podľa ktorého chce družstvo túto prehru odčiniť v zostávajúcich troch dueloch základnej časti. „V každom zápase chcete vyhrať a aj do tých ďalších pôjdeme naplno. Vyhrať sa dá nad každým a keď pôjdeme do toho všetci na sto percent, môžeme vyhrať aj teraz v sobotu,“ pokračuje Lukáš Jánošík.

 

Veria v dobrý deň a v tri body

Michalovčania to ale budú mať veľmi ťažké, keďže v sobotu od 15.00 hod. privítajú na svojom trávniku aktuálne druhý tím tabuľky FK DAC 1904 Dunajská Streda. Ten naopak neodštartoval najlepšie a na domácej pôde v prvom jarnom kole vo výbornom zápase remizoval s lídrom súťaže Slovanom Bratislava 1:1. „Sledovali sme ten zápas a bol určite kvalitný. Teraz ich ale čaká iný súper ako Slovan. Čo sa týka Dunajskej Stredy, tá má stále svoju silu. My ale veríme, že budeme mať dobrý deň a podarí sa nám ich poraziť,“ zdôrazňuje michalovský kridelník, ktorého sme sa spýtali aj na sobotňajšieho súpera MFK Zemplín. „Ako hovorím, súper má svoju kvalitu, ktorú pravidelne ukazuje. Pod trénerom Guľom hrajú ofenzívny futbal. Nie nadarmo sa už dostali do nadstavby o titul a bojujú aj o prvé miesto. My ale tiež máme doma svoju silu a keď sa chceme vrátiť do boja o prvú šestku, musíme v sobotu vyhrať. Urobíme preto všetko.“ Výhodou Michalovčanov môže byť aj terén, ktorý samozrejme v polovici februára nie je ideálny. „Oni sú zvyknutí na lepšie terény a ten na našom štadióne tak môže vyhovovať nám. Chcú hrať kombinačne, no tak chceme hrať aj my. Všetko sa ale ukáže na trávniku. Začína sa od 0:0 a podmienky budú pre oboch rovnaké,“ uzatvára Lukáš Jánošík.  

Zdroj: regionálne správy (Peter Brendza)