Štyri domáce body mladších dorastencov

2015-05-01 12:00:00

Michalovské družstvo U17 porazilo košické MFK 1:0, celok U16 remizoval s východniarskym rivalom 2:2.

Mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce sa v prvý májový deň predstavili na domácom ihrisku. Na svojej umelej tráve privítali vo východoslovenskom derby MFK Košice. Tím U17 zaknihoval najtesnejšie víťazstvo 1:0 (1:0), družstvo U16 iba remizovalo 2:2 (1:0), keď stratilo dvojgólový náskok.

U17

Tréner Tomáš Kozár: "Prvý polčas bol z našej strany najlepší v jarnej časti, dostupovali sme ku hráčom, chlapci po strate lopty v ofenzíve hneď napádali súpera, hneď získavali lopty a Košičanov vôbec nepustili k bráne. Mali sme okrem gólu ďalšie štyri výborné šance, do zranenia Sopatu to bola z našej strany veľmi dobrá 30-minútovka. V druhom polčase hostia prebrali iniciatívu, chlapci už trošku bránili výsledok. Hráči súpera boli urastenejší a fyzicky zdatnejší. Trošku sme im to uľahčili, lebo sme nakopávali lopty. V závere sme mali štyri šance na skórovanie, Ciganoc, R. Lukáč, Zlacký a Horváth však tutovky nepremenili. Víťazstvo sa nám však podarilo ubojovat a udržať, za ten prvý polčas sme si zaslúžili tri body, o ten gól sme boli lepší."

MFK Zemplín Michalovce - MFK Košice 1:0 (1:0)

Gól: 3. D. Sopata

MFK ZEMPLÍN: Dráb - Poprik, Vojtovič, D. Špak, Vinc - D. Sopata (34. A. Horváth), Ciganoc, Šmajda (69. Struňak), T. Lukáč, R. Lukáč - M. Zlacký

U16

Asistent trénera Jaroslav Dargaj: "Celý prvý polčas sme mali prevahu, už v 4. minúte sme otvorili skóre. Hrali sme po zemi, chlapcom sa darilo vychádzať z ťažkých situácií, dobre kombinovali, dostávali sa aj do šancí, ale druhý gól sme nedali, Bumbera mal po rohoch dve hlavičky. Druhý polčas sme začali trošku horšie, prvých asi desať minút nebolo podľa našich predstáv, veľa lôpt sme nakopávali a strácali. Aj napriek tomu sme dali druhý gól a hra bola celkom vyrovnaná. Potom sme dostali zbytočný gól po chybe a minútu pred koncom Košičania aj vyrovnali, bolo to asi zo slabšej disciplíny. Vyplynulo to z toho, že chlapci chceli dať za každú cenu tretí gól, a preto nebránili veľmi dobre. Myslím si, že v zápase sme až na nejaké malé momenty dominovali vo všetkých herných činnostiach. S výkonom chlapcov som spokojný, podali jeden z lepších výkonov, len ten výsledok nebol najlepší, ale taký je futbal."

MFK Zemplín Michalovce - MFK Košice 2:2 (1:0)

Góly: 5. M. Fedor, 50. Bumbera - 59. J. Novotný, 79. Revúcky

MFK ZEMPLÍN: D. Slávik - O. Paluba, P. Novák, Dzurjovčin, Bumbera - M. Ebský (73. Kotlár), Marcinčák (61. Matuščák), Gužiňák, M. Vaško (50. Hospodár), M. Fedor - Polačko

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 9. mája o 11.00/13.15 hod.: Senec - Michalovce (23. kolo)

Utorok 19. mája o 13.00/15.15 hod.: Banská Bystrica - Michalovce (25. kolo)

Sobota 23. mája o 11.00/13.15 hod.: Michalovce - Prešov (dohrávka 24. kola)