Urvať body za každú cenu

2023-05-18 16:29:41

MFK Zemplín pred zápasom roka s jasným cieľom – zabodovať za každú cenu.

Po troch prehrách v rade sa futbalisti MFK Zemplín Michalovce dostali do situácie, v akej byť nechceli. V poslednom desiatom nadstavbovom kole ich totiž čaká priamy súboj o desiatu priečku s jedenástymi Zlatými Moravcami. Keď sa im podarí zabodovať, vyhnú sa baráži, keď ale duel vyhrá ViOn, do baráže idú oni. Aj preto majú Zemplínčania pred sobotňajším duelom (začiatok o 18.00 hod.) jasný cieľ – bodovať za každú cenu.

Tri prehry v rade si odniesol tréner Norbert Hrnčár, ktorého vedenie klubu pred posledným duelom nadstavbovej časti odvolalo z jeho funkcie. „Dostali sme sa do ťažkej situácie, to je pravda,“ rozhovoril sa obranca MFK Zemplín Michal Ranko, ktorý následne aj doplnil recept ako z toho von. „Je jednoduchý – v sobotu zabodovať. Oni budú takisto hrať rovnako ako my o život. Možno to nebude o futbalovej kráse, skôr o bojovnosti, o srdiečku. Všetci ale veríme, že sa nám podarí splniť ten cieľ, ktorý si do soboty dávame a to je neprehrať.“ Zápas o všetko už zažil Ranko aj na vlastnej koži. „Hral som takéto zápasy, hral som dokonca aj baráž o Fortuna ligu. Nie je to nič ľahké a preto sa tomu musíme vyhnúť,“ dodal na záver vysoký michalovský stopér.

Možno sa to pred mesiacom ešte nezdalo, no Michalovčanov čaká v sobotu zápas o všetko. Jeho víťaz sa zachráni, porazeného čaká náročný boj v baráži s Tatranom Prešov. „Všetci vieme, aká situácia nastala a že potrebujeme zabodovať. Určite obidva tímy do toho dajú všetko. Rozhodne sa na ihrisku. Za kabínu ale môžem povedať, že to ideme zvládnuť,“ reaguje jeden z kapitánom tímu Juraj Kotula, ktorý nosí kapitánsku pásku pri neúčasti Igora Žofčáka na ihrisku. „Určite vnímame ten fakt, že nám stačí zabodovať. Nepozeráme sa ale na to. V sobotu chceme vyhrať. Všetci v šatni veríme že nám pomôžu aj diváci. Spolu budeme radi za každého, kto si nájde cestu na štadión,“ pokračuje Juraj Kotula, ktorý si uvedomuje, do akej situácie sa tím dostal „Keď sa na to pozriem spätne, určite sme už mohli mať kľud. Taký je ale futbalový život. Musíme sa s tým vysporiadať a v sobotu zabodovať,“ dodal Juraj Kotula.