Matúš Kira opäť s reprezentačnou pozvánkou

2015-04-20 12:00:00

Brankár MFK Zemplín Michalovce bol nominovaný do SR 21, mužstvo čaká prípravné stretnutie proti českým rovesníkom.

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov absolvujú už tradičný každoročný prípravný zápas proti rovesníkom z Česka: ten najbližší sa uskutoční v stredu 29. apríla o 17.30 h na štadióne v Senici. Vstupenky v jednotnej cene 2 eurá je možné si zakúpiť aj na podstránke oficiálneho webu Slovenského futbalového zväzu (SFZ), duel odvysiela v priamom prenose TV Digisport.

Pre zverencov nového trénera "dvadsaťjednotky" Pavla Hapala pôjde o tretie vystúpenie v kalendárnom roku 2015 - v tohtoročnej premiére 26. 3. zdolali hráči SR "21" na trávniku v Myjave Nórov 4:1 v rámci semifinále dlhodobého turnaja Challenge Trophy (v júnovom finále nastúpia proti Turecku, pozn.) a o štyri dni neskôr 30. marca hrali v Zlatých Moravciach s ukrajinskými rovesníkmi nerozhodne 0:0.

V 21-člennej nominácii českého lodivoda slovenskej "dvadsaťjednotky" na budúcotýždňový súboj proti ČR chýba pre zranenie Albert Rusnák z holandského klubu FC Groningen, v mužstve však figuruje sedem hráčov pôsobiacich v zahraničí. Z domácej súťaže má najväčšie zastúpenie MŠK Žilina, ktorý "dodal" až poltucet futbalistov. "K dispozícii máme silný káder, v ktorom nie sú kvôli predpokladaným pohárovým povinnostiam hráči Trenčína Lobotka i Bero a tiež Myjavčan Duga, nakoľko Spartak hrá v ten istý deň dohrávku Fortuna ligy v Podbrezovej. Ceníme si, že nám Myjavčania uvoľnili brankára Hrušku. Pre zranenie z nominácie vypadol Albert Rusnák," cituje oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu slová kouča SR "21" Pavla Hapala. Dvadsaťjednotky oboch krajín sa v ostatných rokoch pravidelne stretávajú v prípravných stretnutiach. Vlani v máji zvíťazili v Senci mladí Slováci 3:1, v rokoch 2013 a 2012 ťahali s Čechmi za kratší koniec (výsledky: 0:1 v Kroměříži, resp. 1:2 v Senci) a v apríli 2011 sa v Šardiciach zrodila remíza 2:2. 

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na medzištátne prípravné stretnutie proti rovesníkom z Česka (hrá sa v stredu 29. apríla o 17.30 h v Senici): 
Brankári: MATÚŠ KIRA (MFK Zemplín Michalovce), Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Hruška (Spartak Myjava)
Obrancovia: Milan Škriniar, Martin Králik (obaja MŠK Žilina), Branislav Niňaj (ŠK Slovan Bratislava), Róbert Mazáň (TS Podbeskidzie Bielsko-Biala/Poľ.), Ľubomír Šatka (Newcastle United/Angl.), Martin Valjent (Ternana Calcio/Tal.), Juraj Chvátal (AC Sparta Praha/ČR)
Stredopoliari: Peter Lupčo, Jaroslav Mihalík, Miroslav Káčer, Lukáš Čmelík (všetci MŠK Žilina), Tomáš Huk (MFK Košice), Martin Chrien (SK Dynamo České Budějovice/ČR), Tomáš Brigant (FC Zbrojovka Brno/ČR), Dávid Ivan (UC Sampdoria Janov/Tal.)
Útočníci: Adam Zreľák, Filip Ďuriš (obaja ŠK Slovan Bratislava), Pavol Šafranko (1. FC Tatran Prešov)

Náhradníci:
Brankár: Patrik Lukáč (FC Slovan Liberec/ČR)
Obrancovia: Juraj Kotula (ŠK Slovan Bratislava), Timotej Záhumenský (ŽP Šport Podbrezová), Mário Tóth (FC DAC 1904 Dunajská Streda)
Stredopoliari: Michal Klec (MŠK Žilina), Tomáš Komara (FK Senica), Július Szöke (ŽP Šport Podbrezová), Michal Faško (FK Dukla Banská Bystrica), Róbert Kovaľ (FK Dukla Praha/ČR)
Útočníci: Jakub Kosorin (FK Senica), Roman Sabler (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Róbert Polievka (FK Dukla Banská Bystrica)

Realizačný tím: 
Pavel Hapal (tréner), Oto Brunegraf (asistent trénera), Miroslav König (tréner brankárov), Peter Boďo (kondičný tréner), Zsolt Fegyveres (lekár), Martin Nozdrovický (fyzioterapeut), Juraj Ludík (masér), Marek Košáň (kustód/masér), Jakub Kojnok (technický vedúci)

Zdroj: SITA