V Bialystoku rozhodla penalta

2023-07-15 10:16:49

MFK Zemplín podľahol Jagiellonii na jej štadióne 0:1.

V šiestom prípravnom zápase pred novou prvoligovou sezónou prehrali futbalisti MFK Zemplín Michalovce najtesnejšie 0:1. Nad ich sily bol v sobotu účastník najvyššej poľskej súťaže Jagiellonia Bialystok, ktorý triumfoval vďaka premenenej penalte. Týmto duelom zakončili žlto-modrí sústredenie v Poľsku a vracajú sa späť na Slovensko.

Domáci, pre ktorých to bol záverečný súboj pred štartom Ekstraklasy, boli od úvodu aktívnejší a už v 5. minúte nebezpečne pálil Olszewski, ale iba nad bránu. Jediné michalovské zakončenie v prvom polčase prišlo v 11. minúte, kedy po Šimkovom centri hlavičkoval vedľa Marcin. Potom si Száraz poradil s prízemnou strelou Imaza, avšak krátko po polhodine hry už kapituloval. Po súboji Bahiho s útočiacim hráčom nariadil rozhodca prísnu penaltu a hoci gólman MFK Zemplín vystihol smer Pululuho strely z bieleho bodu, napokon na ňu nedosiahol - 1:0. Tesne pred prestávkou domáci podnikli rýchly brejk, na konci ktorého bol opäť Pululu, no tentoraz na Száraza nevyzrel. Po obrátke mal v 74. minúte na kopačke vyrovnanie striedajúci Olejník, avšak zblízka nezakončil ideálne. Ten istý hráč sa v šanci ocitol aj v 90. minúte, no z výhodnej pozície vystrelil veľmi slabo. V nadstavenom čase to ešte z priameho kopu skúšal aj Žofčák, jeho strela však letela tesne nad bránu.

Jagiellonia Bialystok - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 33. Pululu

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Marjanovič, M. Bednár (40. D. Magda), Volanakis (85. Holp) - L. Šimko (80. Musák), Shimamura, F. Vaško, Bahi - M. Marcin (70. Adekunle), D. Pavúk (46. S. Olejník), S. Danko (70. I. Žofčák)

Tréner Marek Petruš: "Sme radi, že sme mohli odohrať takýto ťažký a vážny zápas na krásnom štadione v niekoľkotisícovej diváckej kulise. Pre poľské mužstvo to bola generála a my sme sa s ním celkom slušne popasovali. O výsledku rozhodla sporná situácia, po ktorej domáci skórovali z pokutového kopu. Čo ma teší, bol náš herný prejav v defenzívnej činnosti celého mužstva, domácich sme nepúšťali do vyložených šancí. Škoda našich dvoch-troch sľubných situácií, ktoré sme nevyužili, a aj kvôli tomu sa už stav nezmenil. V druhom polčase sme proti kvalitnému protivníkovi poslali na ihrisko aj dvoch dorastencov Holpa a Musáka, aby zbierali skúsenosti. Všetci hráči si zaslúžia absolutórium, pretože sa hralo vo vysokej teplote. Zo sústredenia odchádzame domov s dobre odvedenou prácou."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v piatok 21. júla o 16. hodine na trávniku druholigového Liptovského Mikuláša. Pre zverencov trénera Mareka Petruša to bude generálka na nový ročník Niké ligy.