Hladká prehra v generálke

2023-07-21 16:51:25

Na Liptove inkasovali žlto-modrí tri góly.

Záverečný prípravný súboj pred budúcotýždňovým štartom novej prvoligovej sezóny futbalistom MFK Zemplín Michalovce nevyšiel. Na trávniku účastníka druhej najvyššej súťaže v Liptovskom Mikuláši v piatok popoludní prehrali zverenci kormidelníka Mareka Petruša 0:3. Už na budúcu sobotu čaká Zemplínčanov duel 1. kola Niké ligy proti Dunajskej Strede, ktorú privítajú na svojom štadióne.

Liptáci, ktorí ešte v minulom ročníku pôsobili v prvej lige, sa papierového favorita nezľakli a tesne pred uplynutím polhodiny hry prvýkrát preľstili jeho defenzívu, keď Bartoš po centri z pravej strany hlavou otvoril skóre - 1:0. Do prestávky pridali domáci ešte jeden gól, v 40. minúte sa oň postaral Naphtali, ktorý zvýšil na 2:0. Po zmene strán Michalovčania pridali, zatlačili svojho súpera a vypracovali si aj niekoľko dobrých šancí na skórovanie, ale znovu si s koncovkou nepotykali. A tak tri minúty pred koncom spečatil výsledok mikulášsky Macejko - 3:0.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Zemplín Michalovce 3:0 (2:0)

Góly: 29. R. Bartoš, 40. Naphtali, 87. Macejko

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz (46. Ružinský) - D. Magda, Marjanovič, Volanakis, Bahi (63. Holp) - F. Vaško, Musák (46. L. Šimko), I. Žofčák (77. J. Sova) - M. Marcin, D. Pavúk (87. N. Matta), Adekunle (46. S. Danko)

Tréner Marek Petruš: "Víťazstvo domácich je zaslúžené. Niektoré veci si musíme v kabíne počas týždňa vyjasniť, vyčistiť si hlavy a ja verím, že v prvom majstrovskom zápase bude náš prejav iný ako dnes."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 29. júla o 18.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (1. kolo)

Sobota 5. augusta o 18.00 hod.: Trenčín - Michalovce (2. kolo)

Piatok 11. augusta o 20.30 hod.: Michalovce - Banská Bystrica (3. kolo)