Danko hlási návrat domov

2023-07-22 12:02:23

Stal sa šiestou letnou posilou MFK Zemplín.

Do MFK Zemplín sa vracia stredopoliar Stanislav Danko. Michalovský rodák si po troch rokoch znovu oblečie dres materského klubu, keď sa s ním dohodol na ročnej spolupráci. Autor historicky prvého domáceho gólu v najvyššej súťaži pôsobil naposledy v susednom Trebišove.

„Teším sa, že po troch rokoch som späť doma. V prvom rade sa chcem poďakovať vedeniu klubu, že prejavilo o moje služby záujem. Opäť si budem môcť zahrať najvyššiu súťaž, z čoho som tiež šťastný. Keďže už patrím k tým starším hráčom, tak mladým sa budem snažiť odovzdať svoje skúsenosti a motivovať ich. Verím, že im moje rady pomôžu a spoločne dosiahneme cieľ, ktorým je prvá šestka,“ vyjadril sa 29-ročný ofenzívny futbalista.

Niekdajší mládežnícky reprezentant Slovenska, ktorý má aktuálne na svojom konte 110 štartov a 12 strelených gólov v prvej lige, odišiel z Michaloviec v lete 2020. Následne bol pol roka bez klubu a jar 2021 hrával za vtedy prvoligovú Sereď. Uplynulé dve sezóny bol ťahúňom druholigového Slavoja Trebišov.

Stanislav Danko je po Martinovi Bednárovi, Danielovi Pavúkovi, Lukášovi Šimkovi, Franckovi Bahim a Matúšovi Ružinskom šiestou letnou posilou žlto-modrých.

Foto: Róbert Andrejov