Zemplínske kluby spojili sily

2023-07-23 14:16:17

Michalovce a Trebišov si vzájomne pomôžu.

Účastník najvyššej futbalovej súťaže MFK Zemplín Michalovce a druholigový Slavoj Trebišov si tľapli rukami. Kluby v týchto dňoch uzavreli dohodu o striedavých štartoch v blížiacom sa ročníku 2023/24. Po troch rokoch sa tak znovu obnoví blízka spolupráca medzi týmito zemplínskymi oddielmi. Trebišovčania totiž boli v sezónach 2018/19 a 2019/20 farmou Michalovčanov.

Prospešné pre obe strany

Spolupráca sa týka hlavne hráčov. Tí michalovskí by sa mali rozohrávať práve v drese Slavoja. „Myslím, že to bude prospešné pre obidve strany. Do Trebišova pôjdu niektorí hráči z nášho tímu na hosťovanie a niektorí zase budú pendlovať medzi oboma tímami v rámci striedavých štartov. Týka sa to hlavne menej vyťažených hráčov, alebo tých, čo budú po zranení. Ktorí hráči pôjdu na hosťovanie sa ešte dohodneme s vedením Slavoja,“ poznamenal športový riaditeľ MFK Zemplín Vladimír Rusnák, ktorý má skúsenosti s farmami tak v Trebišove, ako aj v Sobranciach. „V oboch som pôsobil ako tréner, viem teda, ako to funguje a ako sa môžu presúvať hráči. Tréneri oboch tímov sa veľmi dobre poznajú, čo dáva základ tomu, že spolupráca bude fungovať. Verím preto, že to obaja zvládneme a bude to prospešné pre obe strany,“ uzavrel k spolupráci oboch tímov Vladimír Rusnák.

Nie je to pre nich nič nové

Nad Trebišovom sa počas leta zmrákalo. Hovorilo sa aj o konci mužského tímu. Predstavitelia klubu to nakoniec dali dokopy a za pomoci mesta chcú fungovať aj naďalej, no v skromnejších podmienkach, ako tomu bolo doteraz. Aj preto spoluprácu s Michalovcami vítajú. „Nie je to pre nás nič nové. Farmou Michalovciam sme boli aj v minulosti. Ideálne by asi bolo, keby každý klub bol sám, niekedy sa situácia vyvŕbi ale inak. Hráčov je pomenej a menej je aj peňazí, takže túto spoluprácu vítame. Určite to bude prospešné pre obe strany. Tí hráči, ktorí nebudú hrávať, dostanú šancu u nás, my si zase pomôžeme s tým, že získame skúsenosti v podobe ligových hráčov. Je to pre nás výhodné aj po ekonomickej stránke, keďže nemusíme mať až taký široký káder. Budeme si vedieť pomôcť hráčmi z Michaloviec,“ zhodnotil spoluprácu oboch strán prezident Slavoja Eduard Janoško.

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)