Steinhübel novou posilou MFK Zemplín

2023-07-26 20:13:38

Do Michaloviec prichádza z Liptovského Mikuláša.

Tesne pred štartom nového ročníka Niké ligy získal michalovský MFK Zemplín posilu do ofenzívy. Káder východniarov vystužil skúsený stredný záložník Christián Steinhübel, ktorý si naposledy obliekal dres Liptovského Mikuláša. So žlto-modrými sa dohodol na ročnej spolupráci.

„Zomlelo sa to ozaj narýchlo. Tréner Petruš sa mi ozval dva či tri dni dozadu a teraz som už tu. Od konca v Mikuláši som trénoval individuálne. Pravdupovediac, veľmi som na Slovensku ostať nechcel, mal som v pláne odísť do zahraničia a niečo sa aj riešilo, ale napokon som zostal. Som však rád, že som v Michalovciach,“ uviedla najnovšia michalovská akvizícia.

Christián Steinhübel (narodený 2. októbra 1994) pochádza z Modry, kde aj začínal s futbalom. Už ako žiak odišiel do Spartaka Trnava a neskôr hosťoval v Dubnici nad Váhom a Dunajskej Strede. V lete 2016 zamieril do Serede, o pol roka na to do Nitry a pred sezónou 2019/20 jeho kroky viedli do rakúskeho ASK WSC Bruck an der Leitha. Odtiaľ už po pol roku prestúpil do Třinca a v zime 2022 sa vrátil na Slovensko, konkrétne do Pohronia. Od začiatku tohto roka bol hráčom Liptovského Mikuláša, v drese ktorého sa dvakrát gólovo presadil. Raz aj do siete MFK Zemplín, pri domácej prehre 1:3, keď Benjamína Száraza prekonal ukážkovou strelou z priameho kopu.

„Verím, že v Michalovciach sa budem baviť futbalom. Vždy, keď som nastupoval proti Zemplínu, tak som ho nebral ako outsidera. Michalovce stále hrali dobrý futbal a zvlášť na ich trávniku to boli vždycky ťažké zápasy,“ vyjadril sa Christián Steinhübel, ktorý si premiérovo vyskúša angažmán na východnom Slovensku. „Postupne som sa zo západu presúval na východ, od Trnavy, cez Pohronie, Mikuláš som prišiel až do Michaloviec. Teraz som už úplne na opačnom konci republiky. Ale aspoň spoznám krásy tohto kraja,“ s úsmevom dodal 28-ročný ofenzívny stredopoliar.

Foto: Róbert Andrejov