Michalovčania sa chcú biť o prvú šestku

2023-07-27 12:24:26

V Michalovciach stále hľadajú rozdielových hráčov.

Posledné tri sezóny si za klobúk nedajú. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zakaždým bojovali v najvyššej Niké lige o záchranu. To chcú v novej sezóne zmeniť. V tíme nastali veľké zmeny. Odišlo až jedenásť hráčov, zmenil sa aj realizačný tím, ktorý po novom povedie ambiciózny Marek Petruš.

Vzhľadom na veľké turbulencie v kádri neboli prekvapujúce výsledky v príprave. Petruš zakaždým skúšal nových hráčov, ale aj možný nový systém hry a obetoval tým aj výsledky v príprave. Michalovčania v siedmych dueloch vyhrali iba raz, až päťkrát ťahali za kratší koniec. „Ako nový tréner som sa dosť ťažko vyrovnával s odchodmi. Postupom času sme začali riešiť príchody. Ešte všetko nie je kompletne doriešené. Takým najbližším cieľom bude stabilizovať káder a doplniť ho o ďalších hráčov. Hľadáme dvoch, či troch rozdielových hráčov, ktorými by sme chceli zvýšiť našu kvalitu. Tým by sme chceli dosiahnuť lepšie výsledky, ako tomu bolo v minulých sezónach. Odohrali sme sedem prípravných zápasov. Výsledky neboli najlepšie, skúšali sme ale viacerých hráčov. Do prípravy sme zapojili aj piatich končiacich dorastencov. Na jednej strane výsledky mrzia, na druhej, šancu dostal každý,“ uviedol na margo zmien v kádri a prípravy tréner Marek Petruš.

Opätovný záujem o Njieho

Jeho tím posilnilo po strede sedem hráčov. K šestke avizovaných posíl (Ružinský, Bahi, Šimko, Danko, Pavúk, Bednár) pribudol aj 28-ročný ofenzívny stredopoliar Christián Steinhubel. Ten naposledy pôsobil v Liptovskom Mikuláši, za sebou má aj skúsenosti zo Serede, Dunajskej Stredy, Nitry, či Podbrezovej. „Poznal som ho a určite som rád, že sem prišiel. Určite by sme ešte chceli posilniť post útočníka a topánka nás tlačí na poste defenzívneho stredopoliara,“ pokračuje Petruš. Druhý post by mal vystužiť Gambijčan Sanji Njie, ktorý bol v Michalovciach na hosťovaní z Dunajskej Stredy aj v minulej sezóne. „Máme o neho záujem a aktuálne prebiehajú rokovania. My sme ho chceli od začiatku prípravy, on si ale hľadal miesto v zahraničí. To mu nevyšlo a teraz už prichádzame do fázy pred dohodou,“ doplnil trénerove slová Ján Sabol, člen predstavenstva MFK Zemplín.

Súťaž pre nich začína až v sobotu

Aj keď Zemplínčania každým rokom deklarujú tichý cieľ účasť v nadstavbe o titul, posledné tri sezóny sa museli zmieriť s tým, že bojovali o záchranu. Dvakrát sa im ju podarilo dosiahnuť dokonca až v poslednom kole, čomu sa tentoraz chcú vyhnúť. „Nechceme, aby sa to opakovalo. Tentoraz nám odišlo desať hráčov. Keď sa pozrieme na zoznam mien a kde odišli, čo sú všetko kluby z prvých líg, musíme konštatovať, že odišla kvalita. Je veľmi ťažké za šesť týždňov takúto kvalitu nahradiť. Myslím si ale, že to ide správnym smerom. Súhlasím s tým, že výsledky neboli v príprave ideálne, no pre nás súťaž začína v sobotu zápasom s Dunajskou Stredou,“ skonštatoval Sabol a k cieľom tímu v sezóne dodal. „Vždy na začiatku súťaže veríme tomu, že máme na prvú šestku a v to veríme i teraz. Aj v minulých ročníkoch bola na to šanca, nevyšlo nám ale pár zápasov, čoho výsledkom bola nadstavba o záchranu. Aj teraz sa ideme pobiť o prvú šestku .“

Vrátil sa, pretože tu je doma

Káder Zemplínčanov zaznamenal aj dva návraty. Po troch rokoch sa doň vrátil odchovanec Stanislav Danko a po dvoch zase Martin Bednár. Toho ešte v žiackom veku Michalovčania kúpili z Prešova, v roku 2018 ho následne predali do Dunajskej Stredy. A práve celok od Žitného ostrova privítajú Zemplínčania v sobotu v prvom kole. „Netajím, bude to pre mňa špecifickejší zápas. Už keď som bol v Zlatých Moravciach, bral som konfrontáciu s nimi prestížnejšie a chcel som im uchmatnúť nejaký bodík. Tak tomu bude aj v sobotu,“ uviedol defenzívny stredopoliar, či stredný obranca. K návratu na Zemplín dodáva. „Vraciam sa do domáceho prostredia, kde som žil od štrnástich rokov. Vraciam sa tu rád, pretože tu som doma. V Zlatých Moravciach mi končila zmluva, ozvali sa mi Michalovce a rýchlo sme sa dohodli.“

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)