V úvodnom zápase remíza s DAC

2023-07-29 16:14:39

S vicemajstrom sme získali cenný bod.

Deviatu sezónu v najvyššej súťaži sme odštartovali remízou. Michalovskí futbalisti si v úvodnom kole Niké ligy na vlastnom trávniku podelili body s úradujúcim vicemajstrom z Dunajskej Stredy, keď dosiahli bezgólový rezultát. Zaujímavé je, že hráči MFK Zemplín vôbec prvýkrát počas účinkovania medzi elitou začali sezónu nerozhodným výsledkom.

Od úvodného hvizdu sa hralo podľa nôt favorita zo Žitného ostrova. Ten sa usadil na polovici domácich a súperovi požičiaval loptu iba zriedka. Michalovská defenzíva však pracovala na jednotku a hostí nepúšťala do vážnejších šancí. V 13. minúte prvýkrát vyskúšal pozornosť gólmana Száraza Gavrič, ale úspešný nebol. O sedem minút neskôr nebezpečne z otočky strieľal Krstovič a jeho tečovaný pokus len tesne minul bránu. Zakrátko sa o slovo v ofenzíve prihlásili aj domáci, Pavúk po rýchlom brejku vypálil vysoko nad bránu. Po polhodine hry si Száraz poradil s hlavičkou Risvanisa. V 38. minúte prišla najväčšia príležitosť Michalovčanov: Marcin z ľavej strany výborným centrom našiel Žofčáka, ktorý však hlavou namieril iba do brankára Petráša.

Ani po zmene strán sa obraz hry nezmenil. Dunajská Streda búšila do Zemplínčanov, ale tí ukážkovo bojovali a odolávali. Najaktívnejší v zakončení bol najlepší strelec uplynulého ročníka Krstovič, ktorý najprv v 61. minúte hlavičkoval tesne vedľa a o desať minút potom si s jeho streleckým pokusom poradil výborný Száraz. Do tretice kanonier DAC zakončoval v 84. minúte, avšak znovu na michalovského brankára nevyzrel. V 90. minúte nebezpečne spoza šestnástky vystrelil Ramadan, ale iba tesne vedľa pravej žrde domácej brány. V nadstavenom čase boli hostia veľmi blízko k víťaznému gólu, keď striedajúci Kalmár krásnym volejom opečiatkoval žrď a lopta odrazená od chrbta Száraza išla mimo brány.

MFK Zemplín Michalovce - FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:0

ŽK: 90+. Petruš (T) - 74. M. Trusa, 87. Csinger, 90+. Krstovič

Rozhodovali: Gemzický - T. Straka, Hrmo; 1374 divákov

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Marjanovič, M. Bednár, Volanakis - D. Magda, F. Vaško, Shimamura, M. Marcin - S. Danko (63. Steinhübel), D. Pavúk (90+. Musák), I. Žofčák (90+. Adekunle)

FC DAC 1904: S. Petráš - Andzouana, Risvanis (46. Csinger), Brunetti, Méndez - Vitális (61. Ramadan), Dimun (79. Kalmár), Káčer (90+. Z. Záhradník) - M. Trusa, Krstovič, Gavrič (79. Herc)

Hlasy trénerov:

Marek Petruš (tréner Michaloviec): "Vážime si tento bod, lebo sme ho získali proti veľmi silnému súperovi. Vedeli sme, že skoro celý čas budeme na našej polovici ihriska. Mrzí ma, že smerom dopredu nám nevyšli nejaké veci, chceli sme ich uhrať lepšie. Na druhej strane, teší ma defenzívna činnosť celého mužstva, ktorá bola výborná a na hranici obetavosti. Musíme sa ešte posilniť o dvoch-troch hráčov, a keď sa nám to podarí, tak potom bude náš herný výkon smerom dopredu lepší. Ďakujem hráčom za predvedený výkon."

Adrian Guľa (tréner Dunajskej Stredy): "Remíza je pri našich ambíciách a očakávaniach málo. Mali sme jasnú hernú prevahu. Proti pozornej defenzíve súpera prišli aj šance, síce ich nebolo veľa, ale chýbala nám v nich ľahkosť. Bolo tam cítiť tieň z pohárového zápasu a to musíme okamžite vyriešiť. Tá ľahkosť nás stála víťazstvo. Pri našej kvalite očakávame, že budeme výrazne produktívnejší. Gratulujem domácim k obetavému výkonu a našim fanúšikom ďakujem za podporu počas celého zápasu."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 5. augusta o 18.00 hod.: Trenčín - Michalovce (2. kolo)

Piatok 11. augusta o 20.30 hod.: Michalovce - Banská Bystrica (3. kolo)

Sobota 19. augusta o 18.00 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (4. kolo)

Foto: Róbert Andrejov