V Trenčíne prehra o dva góly

2023-08-05 12:25:55

Zlepšený výkon po prestávke na body nestačil.

V stretnutí 2. kola Niké ligy sa futbalistom MFK Zemplín Michalovce nedarilo. Pod hradom Matúša Čáka podľahli domácemu AS Trenčín 0:2, keď góly inkasovali v záveroch oboch polčasov. Po dvoch súbojoch tak majú zverenci lodivoda Mareka Petruša na svojom konte jeden bod a na prvý strelený gól stále čakajú.

Zemplínčania sa podobne ako v úvodnom zápase sezóny proti Dunajskej Strede zamerali na pozornú defenzívu a táto taktika im znovu veľmi dobre vychádzala, pretože Trenčania sa cez pozornú obranu hostí dlho nevedeli presadiť. Prvú gólovú príležitosť si domáci vypracovali v 12. minúte, keď Soares odcentroval na Gajdoša a jeho strelu skvele zneškodnil Száraz. O desať minút si michalovský gólman poradil aj s pokusom Bariša spoza šestnástky. V 35. minúte sa hráčom AS prvýkrát naskytla možnosť zaútočiť do otvorenej defenzívy žlto-modrých a bol z toho otvárací gól. Po osi Kupusovič - Soares - Ibrahim posledne menovaný strelou k žrdi rozvlnil sieť - 1:0. Zakrátko mohlo byť vyrovnané, avšak Marcinova strela na bližšiu žrď išla vedľa, a tak išli do kabín v tesnom vedení domáci.

Druhé dejstvo sa začalo oveľa živšie, aj vďaka tomu, že "petrušovci" začali hrať oveľa aktívnejšie smerom dopredu a Trenčín už nebol taký dominantný. Hneď na úvod sa kopali rohy na oboch stranách, z nich však mužstvá nič nevyťažili. V 50. minúte sa dostal k hlavičke Pavúk, lopta však išla mimo brány. O dvadsať minút neskôr napriahol z diaľky striedajúci Danko, Stojsavljevič jeho strelu tečoval a brankár Vozinha loptu s námahou odvrátil do bezpečia. V 81. minúte michalovskí obrancovia nedostúpili Soaresa, ktorý vystrelil z hranice šestnástky k pravej žrdi a zvýšil na 2:0. Hostia už v závere sily na zdramatizovanie duelu nenašli, pri šanciach Soaresa a Akilu ich ešte podržal Száraz, takže domáci si bez vážnejších problémov dokráčali k trom bodov.

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)

Góly: 35. Ibrahim, 81. Soares

ŽK: 60. Bariš, 70. Hollý, 90+. Ibrahim, 90+. M. Kmeť - 38. Bahi

Rozhodovali: Kišš - Jánošík, Čajka; 1238 divákov

AS: Vozinha – M. Kmeť, Bondarenko, Stojsavljevič, Kozlovský – A. Gajdoš (68. Hollý), Bariš, Ibrahim (90+. Bagín) - Dos Santos (68. Gong), Kupusovič (84. Akila), Soares (90+. Demitra)

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Marjanovič, M. Bednár, Volanakis - D. Magda (86. L. Šimko), F. Vaško (61. S. Danko), Shimamura (46. Steinhübel), Bahi - M. Marcin, D. Pavúk (61. Adekunle), I. Žofčák (86. J. Sova)

Hlasy trénerov:

Ilija Stolica (tréner Trenčína): "Najdôležitejšie je, že sme získali tri body. Som rád, že sme víťazstvo z Trnavy potvrdili na domácom štadióne. Stále sme však len na začiatku procesu. V niektorých momentoch to dnes mohlo byť z našej strany lepšie, tak v ofenzíve, ako aj v defenzíve. Musíme sa zamerať na detaily, ale v tíme vidím progres. Teší ma, že z mužstva vyžaruje víťazná mentalita a energia."

Marek Petruš (tréner Michaloviec): "Myslím si, že sme videli solídny futbal. Domáce mužstvo vyhralo úplne zaslúžene. V prvom polčase sme sa veľmi nepresadili smerom dopredu a snažili sme sa neinkasovať. Mrzí ma, že prvý gól sme dostali po rýchlom brejku, na čo sme hráčov upozorňovali na taktickej porade. Trenčania majú zaujímavých a rýchlostných hráčov smerom dopredu a my inkasujeme zbytočný gól po našej strate lopty. Trošku ma teší zlepšená hra v druhom polčase, kedy sme to už viac vyrovnali. V závere, keď sme sa už chystali hrať vabank, prišiel druhý gólový úder a domáci týmto zásahom zatvorili zápas."

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 11. augusta o 20.30 hod.: Michalovce - Banská Bystrica (3. kolo)

Sobota 19. augusta o 18.00 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (4. kolo)

Piatok 25. augusta o 20.30 hod.: Michalovce - FC Košice (5. kolo)

Foto: TASR