Bez bodu a bez streleného gólu

2023-08-07 12:54:28

Michalovčania stále čakajú na prvý tohtosezónny gól.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce okúsili v druhom kole Niké ligy po prvýkrát v sezóne trpkosť prehry. Na pôde AS Trenčín totiž prehrali 0:2, keď hlavne v prvom polčase nestačili na domácich hráčov. Zverenci trénera Mareka Petruša tak po úvodnej remíze 0:0 s Dunajskou Stredou zaknihovali aj prvú porážku. Stále čakajú na svoj prvý tohtosezónny gól a aj víťazstvo. To budú môcť dosiahnuť v piatok, kedy od 20.30 hod. privítajú v treťom kole aj pred kamerami Nova Sport Banskú Bystricu.

Michalovčania síce avizovali, že na Sihoti už budú hrať v kvalitnejšom zložení, ako v prvom kole, no do druhého zasiahol v základnej zostave z novicov iba krajný obranca Bahi, ktorý prvé kolo hrať nemohol kvôli dohode s materskou Dunajskou Stredou. Gambijský obranca nastúpil v základnej zostave namiesto Stanislava Danka, inak Petruš poslal na ihrisko zhodnú zostavu s tou, ktorá vybojovala cennú remízu s Dunajskou Stredou. Ako druhý novic vybehol na trávnik počas zápasu Lukáš Šimko, ktorý prvé kolo stál kvôli trestu ešte z vlaňajšej sezóny. Inak žiadni noví hráči do kádra nepribudli, čo je pre Michalovčanov veľmi zlé. Úvodné dva zápasy totiž jasné ukázali, že sa ešte potrebujú posilniť, keď im chýbajú hráči do stredu zálohy, ako aj do ofenzívy...  

Zlepšenie v druhom dejstve na body nestačilo

V prvom polčase sa hralo podľa nôt domáceho tímu. Ten bol aktívnejší, Michalovčania sa zamerali hlavne na pevnú defenzívu. Tá ale od začiatku chybovala. V prvých dvanástich minútach ju až trikrát na ľavej strane prevetral Soares. Po jeho tretej prihrávke pálil z dobrej parkety Gajdoš len do vybiehajceho Száraza. V ďalších minútach sa hostia v ofenzíve osmeľovali čoraz viac. Paradoxne, keď mali menšiu prevahu, prišiel prvý inkasovaný gól. Trenčania podnikli rýchlu kontru, Soares posunul loptu Ibrahimovi a ten presnou strelu k žrdi nedal Szárazovi šancu. Hostia začali druhé dejstvo aktívnejšie. Po hodine hry prišli na ihrisko Issa Adekunle so Stanislavom Dankom a prvý menovaný mohol hneď aj vyrovnať, mieril však len do stredu brány. Vyrovnať mohol aj Danko, ktorého strelu s námahou vyrazil Vozinha. Michalovčania síce boli aktívnejší, no vzadu to až príliš otvárali, čo v 80. minúte potrestal druhým gólom Soares. Od tohto momentu hostia odpadli a nebyť brankára Száraza, mohli ešte dvakrát inkasovať. „Ja si myslím, že diváci videli solídny futbal,“ rozhovoril sa tréner MFK Zemplín Marek Petruš. „V prvom polčase boli lepším mužstvom domáci. Vyhrali ho úplne zaslúžene. Nám to nešlo smerom dopredu. Cieľom bolo uhrať dobrý výsledok, čo sa nám nepodarilo. Mrzia ma veci, ktoré sme si povedali na taktickej porade, no nedodržali sme ich. Upozorňovali sme na rýchle kontry. Vedeli sme, že Trenčín má na tieto situácie rýchlostných hráčov, vedeli sme odkiaľ hrozí nebezpečenstvo. Inkasovali sme zbytočný gól po našej zbytočnej strate lopty,“ pokračoval Marek Petruš, ktorý sa nevyhol kritike svojho tímu za prvý polčas. V druhom sa obraz hry zmenil, no Zemplínčanom to na body nestačilo. „Osobne ma teší zlepšenie v druhom dejstve. Hru sme vyrovnali, chystali sme sa na záverečný vabank. Prišiel ale druhý gólový úder súpera, ktorý tak rozhodol. Prejavila sa kvalita hráča Soaresa, ktorý svoju situáciu perfektne využil. Trenčín po jeho góle uzavrel zápas,“ dodal ešte k sobote Marek Petruš.

Nula pri počte gólov mrzí

Michalovčania tak stále čakajú na prvý gól. Čo sa týka úvodného zápasu, Petruš nevedel povedať, či Zemplínčania podali lepší výkon, ako proti Dunajskej Strede. „Smerom dopredu asi áno. Boli úseky, kedy sme v ofenzíve hrali dobre. Chýba nám ale čerešnička na torte v podobe gólu. Potrebujeme dosiahnuť hocijaký gól, možno aj nejaký šťastný. Potrebujeme aby mužstvo išlo psychicky hore. Góly sme nedávali ani v príprave. Nula na počte strelených gólov po dvoch kolách určite mrzí,“ zdôraznil michalovský tréner. Tomu vo ofenzíve opäť chýbal zranený Lukáš Jánošík, ktorý by sa už tento týždeň mal vrátiť do tréningového procesu. „Osobne si myslím, že nemáme zlú typológiu hráčov do ofenzívy. Skôr mi tam chýba podpora stredových hráčov. Tam potrebujeme mať kvalitu. Chýba nám aj zranený Lukáš Jánošík, ktorý má svoju kvalitu. Verím, že tento hráč už tento týždeň začne trénovať a zvýši tak našu ofenzívnu kvalitu. Samozrejme, stále platí, že sa nutne potrebujeme posilniť minimálne dvoma stredovými hráčmi,“ dodal na záver Marek Petruš.

Zdroj: Podvihorlatské noviny (Peter Brendza)