Doma prehra rozdielom triedy

2023-08-11 16:23:47

Banskej Bystrici sme podľahli 0:3.

Michalovskí futbalisti sú aj po troch odohraných zápasoch bez víťazstva aj streleného gólu. V piatkovom predohrávanom dueli 3. kola Niké ligy podľahli na vlastnom štadióne Banskej Bystrici hladko 0:3...

Zemplínčania vstúpili do zápasu veľmi zle. Už v 3. minúte sa presadil na pravej strane hosťujúci Rymarenko, ktorý sa presadil cez Volanakisa, a strelou pomedzi Szárazove nohy poslal Duklu do vedenia - 0:1. Na domácich tento moment zanechal stopy, čo sa prejavilo na ich výkone v ďalšom priebehu prvého dejstva. Aktívny Rymarenko v 7. minúte opäť preveril Száraza, ten si však s jeho nepríjemnou strelou poradil. Autor otváracieho zásahu pridal v 19. minúte aj gólovú asistenciu, keď odcentroval na Uhrinčaťa číhajúceho na zadnej žrdi, ktorý nekompromisne rozvlnil sieť - 0:2. O tri minúty neskôr to mohlo s domácimi vyzerať ešte horšie, Száraz však vyrazil Polievkovu strelu na roh. Michalovčania si v prvom polčase vpredu nevypracovali vážnejšiu šancu, a tak do kabín išli s dvojgólovým mankom.

Cez prestávku urobil tréner MFK Zemplín Marek Petruš hneď tri zmeny v zostave a jeho mužstvo začalo aktívne. V 52. minúte sa dostal do zakončenia striedajúci Pavúk, ale s jeho pokusom si poľahky poradil brankár Hruška. Vzápätí mohlo opäť zahrmieť na opačnej strane, Rymarenkova strela len tesne minula priestor troch žrdí. V 72. minúte mali domáci na dosah kontaktný gól, keď Žofčák priťukol loptu Marcinovi, no ten stroskotal na gólmanovi Dukly. Pri záverečnej snahe žlto-modrých v 87. minúte zlyhal v tutovke Hlinka, ktorý prekopol prázdnu bránu, avšak o minútu sa už nemýlil kanonier Polievka a tretíkrát prekonal Száraza - 0:3.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Dukla Banská Bystrica 0:3 (0:2)

Góly: 3. Rymarenko, 19. Uhrinčať, 88. Polievka

ŽK: 26. Volanakis, 81. M. Bednár - 33. Migaľa, 83. Willwéber

Rozhodovali: Očenáš - Štofik, Vitko; 1216 divákov

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Marjanovič, M. Bednár, Volanakis (46. L. Jánošík) - L. Šimko, Karasiuk, Shimamura (46. Steinhübel), Bahi - M. Marcin, I. Žofčák (77. F. Vaško), Adekunle (46. D. Pavúk)

MFK DUKLA: M. Hruška - Uhrinčať, M. Hlinka, Willwéber - Migaľa (79. Godál), B. Ľupták (78. Pišoja), Richtárech, Záhumenský – Arevalo (73. T. Slebodník), Polievka (90. Depetris), Rymarenko (90. Guimaraes)

Hlasy trénerov:

Marek Petruš (tréner Michalovce): "Do zápasu sme nevstúpili najideálnejšie a dostali sme dva góly po štandardných situáciách. Pri oboch nepochopiteľne zaváhal stredný obranca, ktorý mal hráča osobne brániť. Potom sme sa nedokázali nejakým spôsobom rozbehnúť. Súper bol aktívny, darila sa mu hra a nám nevychádzalo skoro nič. Výsledok nie je krutý, ale zaslúžený, lebo hostia si vypracovali množstvo gólových situácií. Zo zápasu som sklamaný a mrzia ma viaceré slabé výkony jednotlivcov. Bol to však aj slabý výkon celého mužstva. Musíme náš káder posilniť, tento zápas nám ukázal pravú tvár."

Michal Ščasný (tréner Banskej Bystrice): "Zápas sa mi hodnotí veľmi dobre, pretože sme vyhrali na ihrisku súpera 3:0. Bolo to dôležité víťazstvo aj z pohľadu ďalšieho vývoja v tabuľke. Duel sme zvládli celkom dobre, aj za dvojgólového vedenia sme to ustáli a nedovolili súperovi streliť kontaktný gól. Michalovce majú svoju kvalitu, v niektorých fázach nás dokázali zatlačiť. Tam sa lámal chlieb, keďže sme to dokázali ustáť. Neustále sme hrozili z protiútokov, z ktorých sme mohli zápas uzavrieť skôr. Prajem domácemu trénerovi, aby sa mu darilo v ďalších zápasoch."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 19. augusta o 18.00 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (4. kolo NL)

Piatok 25. augusta o 20.30 hod.: Michalovce - FC Košice (5. kolo NL)

Utorok 29. augusta o 17.00 hod.: Rožňava - Michalovce (2. kolo SC)

Foto: Róbert Andrejov