Tvrdá facka od Banskej Bystrice

2023-08-14 20:00:02

Michalovčania padli na posledné miesto v tabuľke.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce utrpeli v treťom kole Niké ligy druhú prehru v sezóne a prvú na domácom trávniku, keď po jednoznačnom priebehu nestačili na MFK Dukla Banská Bystrica, ktorému podľahli hladko 0:3. Michalovčania, ktorí čakajú stále na prvý gól a prvé víťazstvo, spadli v tabuľke na posledné miesto. Tento týždeň ich čaká súboj na Tehelnom poli, keď nastúpia proti aktuálnemu majstrovi ŠK Slovan Bratislava.

Dve chyby Volanakisa

Michalovčania, ktorí nastúpili do zápasu aj s novou posilou, ukrajinským stredným záložníkom Karasiukom, vstupovali do duelu s cieľom streliť prvý tohtosezónny gól a pokúsiť sa o prvý trojbodový zápis. Ich súper bol ale veľmi dobre pripravený a nepustil ich počas celého duelu prakticky do ničoho. Priebeh zápasu výrazne ovplyvnila situácia z tretej minúty. Rymarenko sa nepochopiteľne ľahko zbavil Volanakisa a krížnou strelou prekvapil brankára Száraza. Tento moment výrazne naštrbil michalovskú psychiku, naopak, Bystričania sa dostali na koňa. A skúšali to aj ďalej. Száraz si síce v osemnástej minúte poradil s koncovkou Róberta Polievku, o minútu neskôr už ale ťahal loptu zo siete po druhýkrát. Opäť v tom mal prsty stopér Volanakis, ktorý pri štandardnej situácii neustrážil Uhrinčaťa a bystrický obranca poľahky zvýšil na 2:0. Domáci tréner Marek Petruš reagoval na nepriaznivý stav cez prestávku trojnásobným striedaním. Michalovská ofenzíva príchodom Jánošika, Steinhübel a Pavúka síce ožila, no stále pôsobila staticky. Zemplínčania sa dostali iba do jednej šance, ktorú spálil Marcin, čo bolo strašne málo. Vedenie hostí v samom závere ešte navýšil kanonier Róbert Polievka, ktorý svojim prvým tohtosezónnym gólom upravil na konečných 0:3. 

Slabé výkony celého tímu

Michalovčania boli po domácej remíze s Dunajskou Stredou v očakávaní zopakovania výkonu proti vicemajstrovi. Ich plány sa ale zrútili ako domček z karát už po niekoľkých sekundách. Facka po prvom inkasovanom góle ich neprebrala. Počas celého duelu kopili v defenzíve jednu chybu za druhou a iba chabá koncovka hostí rozhodla, že výsledok nebol ešte dominantnejší. Zemplínčania boli bezzubí aj v ofenzíve. Tá sa síce po troch striedaniach na polčas prebrala, stále to ale bolo málo. Chýbala väčšia podpora zo stredu poľa, kde chýbal zranený Danko, ktorý v predošlých dvoch dueloch výrazne podporoval ofenzívu. Opäť sa ukázala úzkosť kádra Zemplínčanov a bojíme sa povedať, že keď nepríde k posilneniu, o ktorom sa v Michalovciach hovorí už týždne, lepšie výsledky tímu neprídu a ten sa bude potáckať na tých miestach v tabuľke, kde je aj teraz. Zemplínčanom jasne chýba kmeňový útočník a takisto aj ofenzívny stredopoliar typu Peňu, ktorý odišiel v lete do lotyšskej Rigy a Kanuho, ktorý si to zápase namieril v lete do Macedónska. „Videli ste sami, že nutne potrebujeme posilniť. Tých odchodov počas leta bolo strašne veľa. Na druhej strane, netreba sa na to vyhovárať, pretože výkon z našej strany mal byť určite lepší,“ povedal po stretnutí tréner Marek Petruš, ktorý následne zhodnotil pre jeho tím nevydarený zápas. „Som veľmi sklamaný. Do zápasu sme nevstúpili ideálne. Dostali sme góly po dvoch štandardných situácii. Bolo to nepochopiteľné zaváhanie stredného obrancu, ktorý mal v oboch prípadoch osobne brániť strelcov gólu. Potom sme sa už nevedeli dostať do zápasu. Súper bol aktívny, darilo sa mu hra, nám sa nedarilo skoro nič. Osobne som veľmi sklamaný. Výsledok je zaslúžený. Ani by som nepovedal, že krutý, pretože Bystričania mali aj ďalšie šance. Mrzia ma slabé výkony jednotlivcov, ale bol to celkovo slabý výkon celého tímu. Zápas nám ukázal krutú pravdu, že sa potrebujeme posilniť.“

Zdroj: Podvihorlatské noviny