Petruš: Sme naozaj v zlom stave

2023-08-18 16:57:26

Okrem výsledkov trápi Michalovčanov aj choroba.

Štvrté kolo Niké ligy sa tento víkend neodohrá kompletné. Únia ligových klubov (ÚLK) vyhovela požiadavke MFK Zemplín Michalovce o odloženie zápasu na trávniku ŠK Slovan Bratislava. Dôvod je vysoká maródka v tíme hostí, ktorých zasiahlo ochorenie COVID-19. Duel mal byť v sobotu 19. novembra o 18.00 h, hrať sa bude v stredu 1. novembra o 15.00 h.

"Žiadosť Michaloviec bola podložená aj stanoviskami Regionálneho úradu zdravotníctva a Infektologickej ambulancie. Po zhodnotení všetkých faktov, konzultácii danej situácie s manažérom zdravotnej starostlivosti Slovenského futbalového zväzu Pavlom Malovičom a takisto po zvážení rizík súvisiacich s možným nakazením hráčov ŠK Slovan ako účastníka play-off o skupinovú fázu Európskej ligy, sa rozhodlo vedenie ÚLK žiadosti o odklad zápasu vyhovieť," píše sa na oficiálnom webovom portáli Niké ligy.

Pre Michalovce je to ďalšia nepríjemnosť. V troch kolách získali zverenci trénera Mareka Petruša jediný bod za remízu s Dunajskou Stredou 0:0, následne prehrali v Trenčíne (0:2) a doma s Banskou Bystricou (0:3). "Sme naozaj v zlom stave. Poslednýkrát sme trénovali v utorok. Na stredajší tréning sme mali k dispozícii už iba šesť hráčov a dvoch brankárov. Včera nám vypadol ďalší hráč, takisto môj asistent a fyzioterapeutka. Je to zlé, veľmi zlé. U niektorých má choroba dokonca pomerne ťažký priebeh, ležia doma s vysokými horúčkami," povedal pre denník Šport tréner Marek Petruš a ďalej pokračoval: "V pondelok prišli na tréning štyria hráči s rovnakými príznakmi, bolesťami hrdla. Večer ich už trápili horúčky. Keďže štvorica hráčov mala rovnaké príznaky, rozhodli sme sa hneď otestovať mužstvo na COVID-19. Pozitívny výsledok sa objavil vtedy u ďalšej dvojice hráčov. Poslali sme ich domov a ostatní sme trénovali. Na druhý deň hlásili problémy ďalší. Museli sme zrušiť tréningový proces, pretože sme už v podtate nemali ani s kým trénovať. Celá kabína bola zoslabnutá."

V Michalovciach sú z vývoja celej situácie sklamaní, na zápas s majstrom sa tešili. "Nemali sme veľké oči. Vedeli sme, že môžeme len prekvapiť. O to sme sa chceli pokúsiť. Škoda, že to vyšlo takto," poznamenal Marek Petruš, ktorý je zatiaľ zdravotne v poriadku. Je však možné, že ochorenie u neho len neprepuklo, keďže s asistentom trénera Erikom Havrilom, ktorý bol pozitívny, cestuje na tréningy autom každý deň. "Jeho to skosilo včera, a tak dúfam, že je zostanem v poriadku. Plánujem totiž ísť v piatok do Michaloviec znova otestovať torzo mužstva a s tými pár negatívnymi absolvovať aspoň ľahký tréning. V kádri máme osemnásť hráčov a troch brankárov, ale už vám ani neviem povedať, kto je vlastne zdravý. Takže uvidíme, ako to celé bude," pokračoval hlavný kouč MFK Zemplín.

Celá situácia je o to nepríjemnejšia, že Michalovce mali nastúpiť proti Slovanu Bratislava v čase, keď klub vo štvrtok čaká na Tehelnom poli prvý zápas play-off o skupinovú fázu Európskej ligy proti Arisu Limassol. "Telefonoval som ešte do Izraela tímovému manažérovi Slovana Petrovi Mriglotovi. Informáciu sme mu poskytli hneď v pondelok, keď vyskočili prví pozitívni. Nechceli sme ich rušiť v príprave na dôležitý zápas, ale považovali sme za potrebné informovať Slovan o probléme v našej šatni. Uvedomovali sme si našu zodpovednosť, keďže sme mali čeliť slovenskému zástupcovi v pohárovej Európe," dodal Marek Petruš.

Mimochodom, Slovan Bratislava si v Niké lige nezahrá dve kolá po sebe, keďže zápas 5. kola preložila ÚLK práve pre povinnosti belasých v pohárovej Európe. Zápasy s Arisom Limassol absolvuje teda náš majster bez toho, aby musel deliť svoju pozornosť na domácu a európsku scénu.

Zdroj: denník Šport