Aby body ostali doma

2023-08-23 14:47:58

Filip Vaško pred piatkovým zápasom s Košicami.

Po tom, čo sa michalovskou šatňou minulý týždeň prehnal koronavírus, ktorý spôsobil aj odklad duelu štvrtého kola Niké ligy na Tehelnom poli, sa hráči MFK Zemplín už naplno pripravujú na najbližší ligový duel, ktorý ich čaká už v piatok. Pred televíznymi kamerami Nova Sport privítajú od 20.30 hod. vo východoslovenskom derby nováčika súťaže FC Košice, ktorý podobne ako oni získal v doterajších troch dueloch jeden bod a uzatvára ním tabuľku.

Vyskakovať ale nemôžu ani Michalovčania, ktorí doteraz bodovali iba v prvom kole pri remíze 0:0 s Dunajskou Stredou. Následné prehry v Trenčíne (0:2) a hlavne doma s Banskou Bystricou (0:3) im nepridali na pohode. „Mali sme dobrý začiatok. Remízu s Dunajskou Stredou sme určite brali. Išli sme do toho, aby sme získali nejaký bod, čo sa nám aj podarilo. V tých ďalších dvoch dueloch ale musíme byť nespokojní. Rozhodne sme chceli vyťažiť viac ako dve prehry. Treba ale ísť ďalej a už sa na to nepozerať. Čakajú nás zápasy, v ktorých potrebujeme bodovať,“ uviedol defenzívny stredopoliar, či stredný obranca MFK Zemplín Filip Vaško.

Jeden z takých duelov čaká na Zemplínčanov už v piatok, kedy hostia FC Košice. Pre samotného Vaška to môže byť aj špecifický duel, keďže v mládežníckych kategóriách vyrastal v Košiciach, ale už v nejestvujúcom FC VSS. „Bude to určite špecifickejší zápas,“ smeje sa rodák z Rožňavy a hneď na to dodáva. „V Košiciach som hrával a štyri roky aj študoval. Určite ale chcem, aby sme tento zápas výsledkovo zvládli. Potrebujeme nutne bodovať a konečne streliť aj nejaký gól. Musíme sa na tento duel dobre pripraviť a urobiť všetko preto, aby body ostali doma.“ FC Košice je nováčikom Niké ligy a taktiež ako Michalovčania čaká v tejto sezóne na prvé víťazstvo. Rovnako ako Zemplínčania bodoval v prvom kole, v ktorom doma remizoval 0:0 s bratislavským Slovanom. Následne ale prišli prehry v Dunajskej Strede (2:5) a minulé kolo aj doma so Žilinou (0:3). „Dalo by sa povedať, že platia nováčikovskú daň. Ich výsledky pozorne sledujem, ako som sledoval aj ich výsledky v jarnej časti. Určite majú kvalitný káder. V lete priniesli dobré posily. Klub dobre funguje aj čo sa týka financií, podmienky v ňom sú vraj super,“ podotkol Filip Vaško a k piatkovému súperovi ešte dodal. „Určite sú ambicióznym nováčikom. Nechcú hrať v lige druhé husle, nechcú byť nejakým fackovacím panákom. Bude to ťažký zápas, no ako som povedal, my musíme urobiť všetko preto, aby sme bodovali naplno.“

Foto: Róbert Andrejov