Z Ružomberka vezieme cenný bod

2023-09-30 15:00:30

Pod Čebraťom sme uhrali bezgólovú remízu.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce si pripísali druhý bod do tabuľky Niké ligy. V sobotňajšom dueli 9. kola našej najvyššej súťaže remizovali na trávniku Ružomberka 0:0. Premiéru na lavičke žlto-modrých si odkrútil nový tréner Peter Struhár, ktorý prebral mužstvo iba dva dni pred zápasom.

Na štadióne pod Čebraťom futbal príliš nenadchol. Domáci celok mal celý zápas prevahu, avšak proti dobre organizovanému súperovi sa napokon nedokázali ani raz gólovo presadiť. Vyše tisícka divákov si na prvý vzruch pred jednou z brán museli počkať takmer polhodinu, Šefčíkov strieľaný center na bližšiu žrď si skoro do vlastnej brány zrazil Pavúk, avšak brankár Száraz vytiahol výborný zákrok. V 32. minúte michalovský gólman zaváhal pri odkope, keď zle trafil loptu a Hladík z hranice šestnástky minul odkrytú svätyňu hostí.

Ani v druhom polčase polčase sa obraz hry nezmenil, Ružomberčania naďalej tlačili a Michalovčania pozorne bránili. Hostia však krátko po hodine hry takmer udreli, v 62. minúte však van Kesselov volej na prvú tyč zneškodnil Krajčírik. Domáci zahrávali v zápase až jedenásť rohových kopov a po jednom z nich, zahrával ho striedajúci Chobot, v 74. minúte hlavička Malého len tesne minula bránu. Na opačnej strane chýbalo Zemplínčanom trošku šťastia pri nebezpečných centroch Magdu z pravej a Marcina z ľavej strany v priebehu niekoľkých sekúnd, defenzíva Liptákov však nekapitulovala.

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 0:0

Rozhodovali: Kráľovič - Čajka, Bobko; 1120 divákov

MFK: Krajčírik – Luterán, Malý, Gabriel, Selecký – M. Zsigmund (79. Múdry), Lavrinčík – Chrien (61. Domonkos) – Hladík (61. Chobot), Gerec (79. Boďa), Šefčík (79. Tučný)

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - D. Magda, Jeřábek, Volanakis, Bahi - Karasiuk, M. Bednár (46. Shimamura) - van Kessel (81. L. Šimko), I. Žofčák (69. S. Danko), M. Marcin - D. Pavúk (90. F. Vaško)

Hlasy trénerov:

Peter Tomko (tréner Ružomberka): "Pre nás to bol ťažký zápas, nie však kvôli súperovi, ale z toho dôvodu, že sme predtým odohrali dva ťažké duely. Počas celého zápasu sme dominovali, avšak chýbali nám sily v poslednej tretine ihriska. Neboli sme tam variabilnejší a kreatívnejší, preto sme nedokázali skórovať. Z tohto pohľadu je remíza asi spravodlivá. Bod sa nám máli, ale chlapci zápas odmakali."

Peter Struhár (tréner Michaloviec): "Každý videl, s akým cieľom sme do Ružomberka prišli, že chceme bodovať. Nebol to jednoduchý zápas, pretože v strede týždňa sme hrali pohár a po ňom sme prišli my do klubu. Musím pochváliť chalanov za taktickú vyspelosť a že sa držali plánu. Splnili sme cieľ zastabilizovať obranu, keďže tam nás tlačila topánka. Vedeli sme, že v druhom polčase sa nám to trošku otvorí a keby sme mali trošku viac šťastia, tak sme mohli z dvoch šancí streliť ten jeden gól. S bodom som spokojný."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 7. októbra o 18.00 hod.: Michalovce - Žilina (10. kolo)

Piatok 20. októbra o 17.30 hod.: Zlaté Moravce - Michalovce (11. kolo)

Sobota 28. októbra o 18.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (12. kolo)

Foto: Róbert Andrejov