Ďalší pohárový súper Nové Zámky

2023-10-02 14:26:05

V jeho kádri sú aj dvaja Exmichalovčania.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce spoznali svojho ďalšieho pohárového súpera. Vo 4. kole Slovnaft Cupu sa im do cesty postaví celok FKM Nové Zámky, účastník Majstrovstiev regiónu IV. ligy ZsFZ. Klub z juhozápadu Slovenska je lídrom tabuľky vo svojej súťaži (z deviatich zápasov má bilanciu 7 výhier, 1 remíza a 1 prehra) a v pohári už vystavil stopku trom protivníkom. Postupne vyradil piatoligové Tvrdošovce (vonku 1:0), šiestoligové Kmeťovo (vonku 4:1) a minulú stredu aj treťoligové Kalinovo (doma 4:2).

Súboje 4. kola Slovnaft Cupu by sa mali odohrať v termíne 24. a 25. októbra, nie je však vylúčené, že niektoré zápasy sa po dohode klubov presunú na iný termín.

V kádri FKM sú aj dvaja hráči s michalovskou minulosťou, a to skúsený 41-ročný obranca Igor Obert (pri Laborci pôsobil v jeseni 2013), ktorý je zároveň asistenom trénera Mariána Süttöa, a 21-ročný stredopoliar Jakub Pazderák (za starší dorast MFK Zemplín hrával v rokoch 2019 až 2021).

Od posledného zápasu Michaloviec s Novými Zámkami ubehlo už takmer štvrťstoročie. Naposledy sa tieto dva celky stretli ešte 30. mája 1999 v stretnutí 32. kola druhej ligy a FKM vtedy na domácej pôde FK Zemplín VTJ hladko 3:0, čím spečatil záchranu v súťaži a Zemplínčania vedení trénerom Jozefom Štafurom už nemali ani teoretickú šancu na udržanie sa v druhej najvyššej súťaži.