Prázdny zásobník energie

2023-10-03 11:21:27

Utorkový Denník Šport o našej remíze v Ružomberku.

Súčasná ružomberská partia ešte nehrala v takom zápasovom vypätí, aké ju čakalo od nedele do soboty, čiže v rozpätí siedmich dní. Vyjadrené výsledkovo: remíza v Trnave (2:2), prehra v dohrávke so Slovanom (1:2), remíza s Michalovcami (0:0). Dva body z deviatich možných. Nespokojnosť. Proti Trnave a Slovanu to boli od Liptákov oduševnené a plnokrvné výkony. Proti Michalovciam už nenašli sily, keď mali pretlačiť Zemplínčanov za stavu 0:0.

Domáci mali v druhom polčase jednu hernú pasáž, keď sa zdalo, že rýchlejšie kombinujú a trhajú kompaktnú súperovu obranu. Trvalo to však necelú štvrť- hodinku. Potom už nemali z čoho streliť gól. Ružomberčania si nevypracovali žiadnu veľkú šancu. Popri prirodzenej strate fyzických síl sa zakrádala aj psychická únava, pretože proti dobre brániacim Michalovciam nič nešlo ľahko a v tomto stave sa zápas dohral. „Chýbala nám energia, viac pohybu,“ pomenoval stav tréner MFK Peter Tomko. „Dva zápasy proti Trnave a Slovanu nás stáli veľa síl. Náš výkon proti Michalovciam má teda aj objektívne príčiny. Chalanom nemám čo vyčítať. Iba to, že sme neskórovali. Chceli, išli za víťazstvom v zápase, aký sme očakávali, ale, žiaľ, máme iba bod,“ doplnil Peter Tomko. Futbalisti Ružomberka boli v rozpakoch zo svojho výkonu. Stredopoliar Samuel Šefčík vravel: „Po bojovnom a dobrom zápase proti Slovanu sme chceli zvíťaziť nad Michalovcami. Takmer celý čas sme boli v tlaku, ale gól nepadol. Niekedy, keď nemáme až taký veľký tlak, dostávame sa do šancí. Teraz to bolo pre nás možno nové, že sme hrali do zatvorenej obrany a ťažko sa nám dobýjala.“ Cez hromadiaci sa laktát vo svaloch sa už nepretlačil žiaden futbalový nápad, kreatívnejšia myšlienka s loptou. „V tej istej zostave sme odohrali tri zápasy v rozpätí týždňa a bolo to náročné,“ pokračoval Samuel Šefčík s dodatkom: „Michalovce vytiahli dobrú defenzívu. Musíme sa naučiť hrať takéto zápasy, byť v nich dominantní a časom víťaziť. Tréner Peter Struhár má dobre prepracovanú defenzívu. Zozadu to mali zabezpečené..“

Michalovce udržali druhýkrát v sezóne čisté konto. Predtým sa im to, prekvapujúco, podarilo proti Dunajskej Strede (0:0). „Z tohto pohľadu to bolo dobré,“ rozprával brankár Zemplína Benjamín Száraz. „Verím, že sa to zlepší aj v ofenzíve. Na súpera sme sa dobre pripravili, náš nový tréner vedel ako na Ružomberčanov. Snažili sme sa hrať odzadu, na proti- útoky, súpera nepustiť do vyložených šancí,“ vysvetlil. Jeden bod, ktorým zveľadili svoje chudobné konto, považujú za dobrý štart do novej etapy a svedomitú defenzívu ako prísľub niečoho lepšieho aj v ofenzíve. „Máme bod a ideme ďalej. Ešte tvrdšou prácou ako doteraz chceme ukázať, že Michalovce patria do ligy,“ dodal bojovne Benjamín Száraz. Nalievanie optimizmu je ďalšia ingrediencia trénera Petra Struhára po jeho príchode k mužstvu.