So Žilinou doma deľba bodov

2023-10-07 16:19:57

Druhýkrát po sebe sme neprehrali.

Michalovskí futbalisti sa odpútali z dna tabuľky. V sobotu večer získali tretí bod v sezóne, keď na domácej pôde v súboji 10. kola Niké ligy remizovali so Žilinou 1:1. Za žlto-modrých skóroval dve minúty pred koncom z pokutového kopu Matúš Marcin. Zemplínčania neokúsili trpkosť prehry v druhom zápase po sebe, v súťaži teraz nasleduje reprezentačná prestávka.

Domáci začali aktívne, ale žilinskú bránu neohrozili. Hra sa väčšinou odvíjala medzi šestnástkami a šance neboli takmer žiadne. Až v 18. minúte musel zasahovať hosťujúci Belko po nepríjemnom centri van Kessela. O päť minút neskôr na opačnej strane vystrelil nad bránu Ďuriš. Obrovskú šancu si "šošoni" vypracovali v 34. minúte, keď po Rusnákovom rohu hlavičku Essombu bravúrne zneškodnil Száraz. O dve minúty sa k odrazenej lopte dostal domáci Magda a jeho vydarenú tvrdú strelu k ľavej žrdi skrotil Belko. Do kabín tak išli mužstvá za nerozhodného stavu.

Po prestávke už bolo vzruchu pred oboma bránami o niečo viac. V 55. minúte van Kessel z uhla vypálil len do bočnej siete a v 68. minúte Shimamura po centri Bahiho hlavičkoval vedľa brány. V 73. minúte poslal do šestnástky hostí skvelú prihrávku striedajúci Danko a Marcin z päťky prekopol prázdnu bránu! Zakrátko na opačnej strane mali tutovku Žilinčania, Iľko z päťky nedokopol loptu do siete, keď mu gól z kopačky zobral obetavým zákrokom jeden z obrancov Michaloviec. V 82. minúte sa už z podobnej situácie hostia ujali vedenia, úspešným strelcom bol Adang - 0:1. "Struhárovci" sa nevzdávali a v závere sa dočkali zaslúženého vyrovnania. Adekunle získal loptu od stopérov, unikal do šestnástky, kde zahral rukou Stojchevski. Žilinčan bol vylúčený a nasledoval pokutový kop, ktorý nekompromisne premenil Marcin - 1:1.

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 1:1 (0:0)

Góly: 88. M. Marcin (11 m) - 82. Adang

ŽK: 41. Jeřábek, 47. M. Marcin, 85. van Kessel, 90. Adekunle - 90. Adang

ČK: 87. Stojchevski (Žilina)

Rozhodovali: Kišš - Štrbo, Zemko; 1021 divákov

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - D. Magda, Jeřábek, Volanakis, Bahi - Karasiuk, Shimamura - van Kessel (86. F. Vaško), I. Žofčák (65. S. Danko), M. Marcin - D. Pavúk (65. Adekunle)

MŠK: Belko - Minárik, Stojchevski, Ndjeungoue - M. Rusnák (90+. P. Leitner), Adang, Gidi, K. Bari (74. Javorček) - Essomba (46. Addo), T. Jambor (74. Iľko), D. Ďuriš

Hlasy trénerov:

Peter Struhár (tréner Michaloviec): "Súhlasím so všetkým, čo povedal tréner hostí. Zápas bol veľmi taktický. Vedeli sme, že nemôžeme dovoliť Žiline hrať rýchlo, aby nevyužívala svojich rýchlych hráčov. Tento zámer sa nám podaril, chlapci zápas odmakali, a aj keď sme dostali gól, tak mali veľkú túžbu bodovať. A to je veľmi dôležité, pretože pre nás je každý bod cenný. Aj tento nám v konečnom účtovaní môže veľmi pomôcť. V prvom polčase to bolo na šance 1:1, v druhom mala Žilina o jednu viac, ale mohli sme ísť my do vedenia veľkou príležitosťou Marcina. Záver bol pre diváka zaujímavý, Žilina dala gól, ale po preskupení rozostavenia sme vyrovnali. Striedajúci hráči boli dobrí v pressingu a z toho pramenila penalta. Máme dôležitý bod do ďalšej práce, ktorá nás čaká počas reprezentačnej prestávky."

Jaroslav Hynek (tréner Žiliny): "Oba tímy boli na zápas veľmi dobre pripravené. Jeho dej sa odohrával väčšinou medzi šestnástkami a šancí bolo málo. My sme si vypracovali možno o jednu šancu navyše. Ujali sme sa vedenia a zdalo sa, že zápas dovedieme do víťazného konca. Urobili sme však jednu absurdnú chybu, ktorá zhatila náš dobrý herný aj taktický výkon. Domáci tak vyrovnali z penalty, takže remíza je asi spravodlivá, aj keď pre nás je to strata dvoch bodov."

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 20. októbra o 17.30 hod.: Zlaté Moravce - Michalovce (11. kolo NL)

Streda 25. októbra o 14.30 hod.: Nové Zámky - Michalovce (4. kolo SC)

Sobota 28. októbra o 18.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (12. kolo NL)

Foto: Róbert Andrejov