Tri body po excelentnom góle

2023-10-15 10:35:44

"Devätnástka" dosiahla ďalšie cenné víťazstvo.

Dorastenecké výbery MFK Zemplín Michalovce majú za sebou ďalší vydarený víkend. Nedosiahli síce takú výbornú bilanciu ako pred týždňom, keď zaknihovali tri víťazstvá, ale znovu získali drahocenné body proti súperovi, ktorý im v tabuľke dýchal na chrbát. V sobotu si z Dolnej Ždane dve remízy s FK Pohronie priviezli mladší dorastenci (U17 0:0, U16 1:1) a o deň neskôr na svojej umelej tráve nezaváhalo družstvo U19, ktoré protivníka zo Žiaru nad Hronom porazilo 1:0.

Dôležité stretnutie tabuľkových susedov, ktorých pred duelom delili iba tri body, rozhodol výstavným gólom krátko po polhodine hry kapitán žlto-modrých Artúr Musák. Michalovský tvorca hry skóroval po parádnej strele zo stredového kruhu a dal si tak predčasný darček k 18. narodeninám, ktoré oslávi v utorok 17. októbra. Pritom Zemplínčania v tom čase hrali už bez vylúčeného stopéra Tibora Veselého, ktorý v 19. minúte zatiahol "ručnú brzdu" pri nájazde hosťujúceho hráča a uvidel červenú kartu. Zverenci trénera Jozefa Majoroša dlhé oslabenie aj vďaka výbornému bojovnému výkonu ustáli, hoci i Pohronie dohrávalo s deviatimi hráčmi v poli, keď v 67. minúte po druhej žltej karte putoval predčasne pod sprchy Timotej Tarda. Michalovčania po druhom víťazstve po sebe a celkovo štvrtom v deviatich kolách poskočili v neúplnej tabuľke už na ôsme miesto.

MFK Zemplín Michalovce - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 1:0 (1:0)

Gól: 34. Musák

ČK: 19. T. Veselý - 67. Tarda

MFK ZEMPLÍN: P. Bodnár - Borynský, T. Veselý, Shchavii, Makrygiannis - P. Bojčík (68. Foriš), J. Gomboš, M. Šepeľák, Skalka (21. D. Rapáč) - Musák, Koval (75. J. Veselý)

Najbližší program MFK Zemplín U19:

Sobota 21. októbra o 11.00 hod.: Banská Bystrica - Michalovce (10. kolo)

Nedeľa 29. októbra o 11.00 hod.: Michalovce - Žilina (11. kolo)

Nedeľa 5. novembra o 11.00 hod.: Trenčín - Michalovce (12. kolo)