Od srdca povedal, čo si myslí

2023-10-25 10:28:47

Pondelkový Denník Šport o remíze v Moravciach.

Najprv to vyzeralo tak, že vyhrajú domáci. Potom to vyzeralo tak, že vyhrajú hostia. Napokon však nevyhral ani jeden z nich, keďže piatkový duel medzi Zlatými Moravcami a Michalovcami sa skončil nerozhodným výsledkom 2:2. Spokojnosť? Tá nemôže byť ani na jednej strane, pretože obidve mužstvá naďalej zostávajú bez víťazstva.

Zatiaľ čo pre Zlatomoravčanov sa už prvá polovica základnej časti Niké ligy skončila, na Michalovčanov ešte čaká dohrávka 4. kola, ktorú zverenci kouča Petra Struhára absolvujú 1. novembra. No keďže spomínaná dohrávka bude proti úradujúcemu šampiónovi Slovanu Bratislava a navyše na Tehelnom poli, šanca na premiérový trojbodový zápis bude v tomto meraní síl minimálna. Futbalisti MFK Zemplín ťahali ešte pod vedením Mareka Petruša šesťzápasovú sériu prehier, ale po Struhárovom príchode mužstvo dvakrát remizovalo. Najprv v Ružomberku (0:0) a potom doma so Žilinou (1:1). Tieto dva získané body mali byť povzbudením, ale v prvom polčase piatkového zápasu predviedli hostia katastrofálny výkon. Už od úvodných minút hrali neuveriteľne pasívne a nič na tom nezmenil ani gól Karola Mondeka. Po prestávke sa však na hraciu plochu vrátili úplne iné Michalovce. Útočník Matúš Marcin, ktorý si v druhom polčase pripísal dve asistencie, poznamenal, že nesmierne dôležitý bol príhovor trénera v kabíne. „Chcel som zobudiť hráčov, pretože v prvom polčase neboli na ihrisku. Aj preto som im od srdca povedal, čo si o tom myslím,“ vyhlásil Peter Struhár, ktorý následne dodal: „Povedal som im, že ideme vyhrať. To sa nám, žiaľ, nepodarilo, ale pozitívne je, že v druhom polčase prišla zmena a že bola viditeľná. Hráme na chvoste tabuľky a je možné, že hráči ešte nevedia natoľko znášať tlak, ktorý s tým prichádza. Každý vedel, že ide o takzvaný šesťbodový zápas. Mám k dispozícii dobrých futbalistov, ale potreboval som ich vyburcovať. Chalani si to vzali k srdcu a výsledkom ich snahy boli dva góly, pričom sme ich mohli streliť aj viac,“ uviedol šéf michalovskej lavičky.

Peter Struhár tak získal bod aj v treťom ligovom zápase po sebe. Tri body sa rovnajú jednému víťazstvu, ale v tomto prípade to neplatí. Michalovčania si na skutočný trojbodový zápis budú musieť ešte počkať. Do konca novembra ale majú veľmi ťažký žreb, keďže si zmerajú sily s Dunajskou Stredou, Trenčínom, Banskou Bystricou a dvakrát so Slovanom. Dôležitou postavou by v týchto náročných zápasoch mohol byť 25-ročný Nigérijčan Issa Adekunle, ktorý dvakrát rozvlnil sieť. Dva góly sú pre každého skvelá vizitka, no pravda je taká, že Issa Adekunle mohol v piatok skórovať aj štyrikrát. „Mal tam dva samostatné nájazdy a prvýkrát v živote mohol streliť hetrik. Ja som rád za tie dva góly, ktoré strelil, pretože v tréningovom procese vyzeral dobre. Tieto dva góly sú pre neho odmena. Ako jeden z mála sa mi páčil už v prvom polčase, ale nemal pri sebe nikoho, kto by mu pomohol. Ak by sa tak stalo, už pred prestávkou mohol byť takýto nebezpečný,“ vyjadril sa Peter Struhár.