Na trávniku DAC tesná prehra

2023-10-28 09:02:03

Do poslednej sekundy sme boli v hre o bod.

Trojzápasová michalovská ligová séria bez prehry sa skončila na Žitnom ostrove. V sobotňajšom stretnutí 12. kola Niké ligy prehrali futbalisti MFK Zemplín na trávniku Dunajskej Stredy najtesnejším rozdielom 1:2. Úradujúci vicemajster rozhodol o svojom triumfe hneď po prestávke, hrdinom DAC sa stal dvojgólový Yhoan Andzouana, jediným úspešným strelcom na michalovskej strane bol Matúš Marcin.

Veľký favorit, ktorý sa však v tejto sezóne trápi, mal počas zápasu územnú prevahu a hoci hneď v 4. minúte po centri michalovského odchovanca Trusu hlavičkoval Čermák tesne vedľa, DAC sa do šancí nedostával. Zemplínčania bránili bezchybne vyše polovicu úvodného dejstva. V 25. minúte sa po zlom Magdovom odkope zmocnil lopty Andzouana, vypálil z rohu pokutového územia a jeho pekná strela skončila za Ružinským - 1:0. Odpoveď hostí prišla veľmi rýchlo. Už o päť minút po Adekunleho nezištnej prihrávke vyrovnal Marcin - 1:1. "Struhárovci" mohli ísť v 37. minúte dokonca aj do vedenia, po peknej rýchlej akcii Marcin prihral pred bránu Shimamurovi, ktorého však skvele vychytal Popovič.

Okamžite po prestávke prišla druhá gólová radosť domácich. V 49. minúte napriahol spoza šestnástky Andzouana a svojim druhým presným zásahom v tomto stretnutí upravil na 2:1. Michalovčania ani po tomto momente nezložili zbrane a v 56. minúte po prieniku z ľavej strany Adekunle z uhla stroskotal na brankárovi Popovičovi. Vzápätí na opačnej strane mohol zavŕšiť hetrik domáci kapitán Andzouana, jeho dobrú krížnu strelu skvele vyrazil Ružinský. V 70. minúte to skúšal z veľkej diaľky hosťujúci Pavúk, jeho strela však išla nad bránu. Zemplínčania stále cítili šancu na vyrovnanie, počas šesťminútového nadstaveného času zatlačili domácich, ale gólovej odmeny sa nedočkali.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:1)

Góly: 25. a 49. Andzouana - 30. M. Marcin

ŽK: 90+. Risvanis, 90+. A. Popovič, 90+. Pinto - 11. Marjanovič, 19. Volanakis

Rozhodovali: Dohál - Vorel, Jánošík; 3996 divákov

FC DAC 1904: A. Popovič - Pinto, Csinger (73. Risvanis), Brunetti, Andzouana - Káčer (46. Ramadan), Dimun, Čermák (90+. Méndez) - M. Trusa (77. Gruszkowski), Goure (77. Barišič), Herc

MFK ZEMPLÍN: Ružinský - D. Magda (87. L. Šimko), Marjanovič (71. Mendes), Jeřábek, Volanakis, Bahi - Karasiuk, Shimamura, S. Danko (64. D. Pavúk) - M. Marcin, Adekunle (87. van Kessel)

Hlasy trénerov:

Adrian Guľa (tréner Dunajskej Stredy): „Pre nás to bol psychicky náročný zápas, pretože sme chceli odčiniť prehru z posledného duelu. Vstup do stretnutia bol solídny, mali sme dve veľké šance a potom strelil Andzouana krásny gól na 1:0. Súper však z prvej šance vyrovnal, čo nás mierne vyhodilo z rytmu. V druhom polčase sme šli hneď do vedenia 2:1, no namiesto toho, aby sme súpera dorazili, tak sme sa dostali do kŕču. Vo finálnej fáze sme sa neskoro rozhodovali, a preto sme nestrelili rozhodujúci gól. Michalovce zároveň za stavu 1:0, či 2:1 čakali, že duel môžu doviesť minimálne do remízy. Dosiahli sme cenné víťazstvo aj napriek tomu, že som napríklad nútene musel striedať Csingera. Risvanis však namiesto neho následne priniesol istotu. Chceme a musíme hrať krajšie a lepšie, no teraz bol prvoradý výsledok nad výkonom."

Peter Struhár (tréner Michaloviec): „Videli sme vyrovnané stretnutie aj napriek tomu, že nás Dunajská Streda strelecky predčila. Počas celého zápasu sme boli nebezpeční, hrali sme aktívne. Náš plán bol získavať lopty v stredovej zóne, no mrzí ma, že v prechodovej fáze sme neboli lepší. Chlapcov však musím pochváliť, že sme v prvom polčase mohli zvrátiť priebeh. Vyrovnali sme a mali sme ešte jednu veľkú šancu. Nepremenili sme ju a zároveň do 2. polčasu sme zle vstúpili, keď sme po štandardke nešli rýchlejšie do bloku a súper sa zároveň výborne trafil. Rozhodli dve excelentné strely spoza pokutového územia. My sme svoje šance nevyužili, no bojovali sme o každú loptu.“

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 1. novembra o 15.00 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (dohrávka 4. kola NL)

Sobota 4. novembra o 15.00 hod.: Michalovce - Trenčín (13. kolo NL)

Streda 8. novembra o 13.00 hod.: Devínska Nová Ves - Michalovce (5. kolo SC)