S Trenčínom bezgólová remíza

2023-11-04 09:43:29

Čakanie na ligové víťazstvo stále pokračuje.

Po dvoch prehrách u veľkých favoritov - v Dunajskej Strede (1:2) a v Bratislave so Slovanom (1:5) - sa michalovským futbalistom opäť podarilo zabodovať. S Trenčínom na svojom trávniku v sobotňajšom stretnutí 13. kola Niké ligy zaknihovali žlto-modrí bezgólovú remízu 0:0. V tabuľke Zemplínčania síce zostali na jedenástej pozícii, ale stratu na desiaty FC Košice znížili na dva body a rovnaký náskok majú pred poslednými Zlatými Moravcami.

V príjemnom počasí a na ťažkom teréne to bol vyrovnaný boj. Domáci mohli udrieť už v 9. minúte, kedy sa po dobrom napádaní zmocnil lopty van Kessel, ktorý obišiel aj brankára Vozinhu, ale v čistej šanci prekopol opustenú svätyňu hostí. V 21. minúte sa po rohovom kope Danka dostal k hlavičke Karasiuk, no takisto mieril nad. O päť minút neskôr vystrelil iba do stredu michalovskej brány Ibrahim, kde bol pripravený Ružinský. V 34. minúte sa hneď k dvom nebezpečným zakončeniam dostal Kupusovič, najprv však po Kozlovského centri hlavičkoval tesne nad a vzápätí ho zblízka skvele vychytal Ružinský. Päť minút pred prestávkou Shimamura našiel v šestnástke Danka, ktorý z dobrej pozície vypálil nad bránu hostí.

Po zmene strán mohli ísť do vedenia Trenčania. V 59. minúte v obrovskej šanci stroskotal na výbornom Ružinskom Soares a o desať minút na to Kozlovský osamotený z vnútra šestnástky strieľal vysoko nad. V 74. minúte opäť pohrozilo mužstvo spod hradu Matúša Čáka, Kmeťov priamy kop opečiatkoval domáce brvno. Zápas nakoniec dospel do remízového konca, avšak nemusel skončiť bez gólov, pretože v samom závere prišli šance na oboch stranách. Najprv v 89. minúte takmer umlčal domáce publikum Soares, ktorého strela len tesne minula pravú žrď, a v nadstavenom čase po priamom kope Jánošíka si poradil s hlavičkou Jeřábka gólman Vozinha.

MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 0:0

ŽK: 12. Karasiuk, 45+. van Kessel, 74. Volanakis, 79. L. Šimko - 73. Kozlovský, 84. Ibrahim, 90+. Soares

Rozhodovali: Smolák - Hrmo, Čajka; 982 divákov

MFK ZEMPLÍN: Ružinský - L. Šimko, Marjanovič (69. L. Jánošík), Jeřábek, Volanakis, Bahi - Karasiuk (42. F. Vaško), Shimamura (69. Steinhübel), S. Danko (83. Zubairu) - M. Marcin, van Kessel (46. D. Pavúk)

AS: Vozinha - M. Kmeť, Stojsavljevič, Bagín, Kozlovský – A. Gajdoš, Bondarenko, Ibrahim – Gong (85. Sunday), Kupusovič, Soares

Hlasy trénerov:

Peter Struhár (tréner Michaloviec): „Obidva tímy chceli hrať na víťazstvo a ich snaha bola úmorná. V prvom polčase sme mali dve veľké šance, ktoré sme ani nezakončili na bránu. Musím však povedať, že dnes celý tím makal a to je povzbudzujúce do ďalších bojov, ktoré nás čakajú. Myslím si, že chlapci sa dobre zhostili aj v druhom polčase. Museli sme aj striedať, nie kvôli zlým výkonom, ale pre to, že niektorí hráči mali žlté karty a chceli sme riziko vylúčenia znížiť. Striedajúci hráči však dobre zapadli. Aj v alternatívnom hernom systéme sme sa dobre pohybovali a vytvárali sme si šance. Bod je zaslúžený, lebo ani jedno z mužstiev si nevypracovalo až takú prevahu, aby neodchádzalo naprázdno.“

Ilija Stolica (tréner Trenčína): „Obe mužstvá hrali vo veľmi ťažkých podmienkach, ihrisko nebolo v dobrom stave, keďže bola vysoká tráva, ktorá bránila lepšiemu futbalu. Pre tím, ktorý chce hrať futbal, je to problém. Nemám svojim hráčom čo vytknúť, opäť sme odohrali zápas, v ktorom sme mali veľa streleckých pokusov, ale nedali sme góly. Chlapcom chcem za dnešný výkon poďakovať a zagratulovať."

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 8. novembra o 13.00 hod.: Devínska Nová Ves - Michalovce (5. kolo SC)

Sobota 11. novembra o 15.00 hod.: Banská Bystrica - Michalovce (14. kolo NL)

Sobota 25. novembra o 15.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (15. kolo NL)

Foto: Róbert Andrejov