Päťmesačné čakanie na víťazstvo

2023-11-06 19:46:54

Podvihorlatské noviny o remíze s Trenčínom

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce síce prelomili sériu dvoch prehier a v trinástom kole Niké ligy zabodovali, aj po ňom ale platí, že v lige nevyhrali viac ako päť mesiacov. Posledné víťazstvo sa datuje ešte na dvadsiateho mája, kedy vyhrali v poslednom kole nadstavbovej časti o záchranu nad Zlatými Moravcami. V tejto sezóne sa im ešte vyhrať nepodarilo a platí to tak aj po ich sobotňajšej remíze s AS Trenčín, s ktorým remizovali 0:0.

Michalovčania sa hotovali tím, ktorý bol niekoľko kôl aj na čele tabuľky, doma zdolať a dosiahnuť konečne víťazstvo. Bližšie k nemu mohli byť hneď v deviatej minúte, kedy Gino van Kessel obišiel aj brankára Vozinhu, no netrafil priestor brány. Rovnako pochodil v tutovke aj Stanislav Danko, ktorý tri žrde prepálil po výbornej prihrávke Šimamuru z hranice desiatich metrov. V druhom polčase ale boli bližšie ku gólu hostia. Krátko pred uplynutím hodiny hry sa vyznamenal brankár Ružinský, ktorý zlikvidoval tutovku Soaresa, v 74.minúte mu po priamom kope Kmeťa pomohlo aj brvno. „Hralo sa vo veľmi ťažkých podmienkach. Ihrisko nebolo v dobrom stave. Vadila hlavne vyššia tráva, ktorá bránila lepšiemu futbalu. Svojim hráčom nemám čo vytknúť. Je to druhý, či tretí zápas, v ktorom máme vysoký počet striel na bránu, no nedávame góly. Hráčom nemám čo vytknúť a za dnešný zápas im chcem poďakovať,“ povedal po stretnutí tréner Trenčína Ilija Stolica, ktorého družstvo nevyhralo v lige už štvrtý duel v rade.

Remíza sa málila aj Michalovčanom. Tí síce bodovali vo štvrtom zo šiestich duelov pod vedením trénera Petra Struhára, posun v tabuľke ale neprichádza. Je to hlavne kvôli tomu, že ani po sobote nevymazali v tabuľke poslednú nulovú kolónku. Stále čakajú na víťazstvo. V sobotu k nemu boli rovnako blízko, ako aj ďaleko. V prvom polčase chýbal pokoj v koncovke. V druhom polčase sa viac do hry dostávali hostia, ktorí ťažili aj z „nadpráce“ rozhodcu Smoláka. Ten všetky sporné situácie vyriešil pre AS... „Obidva tímy chceli hrať na víťazstvo. Snaha bola aj z našej strany úmorná. V prvom polčase sme mali dve veľké šance. Škoda, že sme ich nezakončili na bránu. Musíme ale povedať, že celý tím makal naplno a to je povzbudzujúce do ďalších zápasov. V zápase som aj predčasne striedal. Nebolo to kvôli zlým výkonom hráčov, skôr sme chceli znížiť čo najviac riziko červenej karty. Výborne sme išli do alternatívneho herného systému. Bod je zaslúžený pre oboch, pretože ani jedno mužstvo si nezaslúžilo prehrať,“ zhodnotil duel domáci tréner Peter Struhár.

Ten sa nevyhol ani odpovedi na otázku ohľadom chýbajúceho víťazstva. „Veľmi nám to chýba. Kabína to veľmi potrebuje. Asi ale nie sme až tak dôslední. Hlavne v tých šanciach, ktoré sme mali. Aj dnes, Gino van Kessel obíde brankára, netrafí bránu. Stano Danko dostane výbornú prihrávku na desať metrov a tiež netrafí bránu. Marcin ide sám na bránu, nedostane sa ku koncovke. Bahi má odkrytú bránu, opäť to netrafí. Som rád, že sa do šancí dostávame, musíme ich ale premieňať. Potrebujeme víťazstvo, aby sme sa čo najrýchlejšie priblížili v tabuľke Košiciam a Ružomberku,“ dodal michalovský lodivod.