Prílišné chcenie otupilo koncovku

2023-11-07 09:53:08

Pondelkový Denník Šport o našej remíze s Trenčínom.

Oba kolektívy chceli až tak veľmi vyhrať, že nakoniec Michalovčania doteraz čakajú na prvý trojbodový zásah a Trenčania nevyhrali už štvrtý zápas po sebe… Zemplínčania sa vrátili k svojim bodovým začiatkom v tejto sezóne, keď bodovali iba vtedy, keď neskórovali. Prvé dva body v úvodných ôsmich stretnutiach totiž získali za bezgólové remízy.

Michalovčania dreli, makali, ich snaha zabrať trojbodovo bola očividná, no nakoniec môžu byť radi i za bod. Brankár Matúš Ružinský v zlomových momentoch vytiahol skvelé zákroky. „Čo sa týka defenzívy, viac spokojnejší byť nemôžeme. Škoda, že sme neskórovali. Myslím si, že sme mali dosť šancí a, jednoducho, také už musíme premieňať. Víťazstvo potrebujeme ako soľ. Musíme naďalej stavať na podobnej defenzíve a ten gól už príde,” povedal brankár MFK Zemplín Matúš Ružinský. Ten bol počas stretnutia veľkou oporou domácich. V prvom polčase zmaril šancu Kupusoviča a po prestávke výborne zneškodnil veľkú možnosť Soaresa a potom jemne tečoval na brvno krásny priamy kop Kmeťa z 30 metrov. „Pri Soaresovej šanci to bol reflexívny zákrok. Urobil som, čo som vedel. Podobne ako pri priamom kope. Či som loptu tečoval, si nechám pre seba, roh sa nekopal. Som rád, že som si poradil s týmito príležitosťami Trenčanov a teší ma nula na našom konte,” dodal Matúš Ružinský.

Trenčiansky Matúš Kmeť podal znova výborný výkon a veru veľa nechýbalo, aby ho okorenil ešte krajším gólom. „Myslím si, že brankár vytlačil loptu na brvno. Mali sme však viac šancí na skórovanie. Aj vyložené, ktoré musíme premieňať, lebo v poslednom čase nás trápi koncovka. Hráme trpezlivo, a keď si vytvoríme výbornú príležitosť, tak ju nepremeníme,” poznamenal Matúš Kmeť. Trenčania boli futbalovejším mužstvom. Vedeli viac o sebe na ihrisku, lepšie kombinovali a tradične upútali i individuálne výkony legionárov. Tretíkrát z posledných štyroch zápasov však vyšli gólovo naprázdno. „Nie sme spokojní s bodom. Možno v minulej sezóne by sme brali bod z Michaloviec. Vieme, že sa tu hrá ťažko, ale chceli sme vyhrať. Mali sme šance, takže vládne sklamanie,” priznal pravý obranca AS.