Silu by nahradil rozumom

2023-11-07 10:13:44

Utorkový Denník Šport o našej remíze s Trenčínom.

Michalovský stredopoliar Stanislav Danko sa mohol stať hrdinom zemplínskeho tímu, no v 40. minúte odmietol tento honor. Japonec Šimamura mu prihral loptu ako na podnose, no nikým neatakovaný Danko z ôsmich metrov napálil loptu nad.

„Strieľal by som asi viac s rozumom, lebo som do zakončenia dal veľa sily,” reagoval Stanislav Danko otázku, či by s odstupom času urobil niečo inak pri zakončení. „Musíme sa z tohto zápasu poučiť. Mali sme dve veľké šance už v prvom polčase. Gino van Kessel azda ešte vyloženejšiu, stačilo iba poslať loptu na prázdnu bránku. Po prestávke išiel Matúš Marcin sám na brankára. Veľká škoda tohto stretnutia. Mohli sme prelomiť smolu a konečne zvíťaziť, no nevyšlo to. Verím, že tri body prídu čo najskôr,“ uviedol Stanislav Danko. Trenčania pôsobili futbalovejším dojmom, no Michalovčania kontrovali neúnavnou bojovnosťou a agresivitou. Snažili sa vysoko napádať a túžba po víťazstve bola očividná, no bez strely na bránku to pôjde veľmi ťažko. Domáci namierili medzi žrde až v nadstavenom čase. Veľa nechýbalo, aby hlavička Jeřábka bola nakoniec i gólová, ale Vozinha výborne zasiahol. „Trenčín má rýchlostné typy hráčov, takže sme im chceli kaziť hru po krídlach. Celkom sa nám to darilo. Škoda, že sme aspoň jednu šancu nepremenili,” dodal Stanislav Danko.

Hosťujúci tréner Ilija Stolica sa po stretnutí pri hodnotení venoval aj hracej ploche. V Michalovciach nie je zďaleka prvotriedny trávnik, no po dažďoch sa nám hracia plocha aspoň z hľadiska zdala pripravená celkom dobre. „Podmienky pre oba tímy boli veľmi ťažké. Ihrisko nebolo v dobrom stave a tráva bola príliš vysoká. Hospodári v klube určite robili všetko, čo bolo v ich silách. Pokiaľ však chceme vidieť dobrý futbal, musia byť aj lepšie podmienky. Tréner domácich chce takisto hrať dobrý futbal a ja som videl mnoho jeho zápasov v Ružomberku. Jeho tím potrebuje tiež čo najlepšie podmienky. Pokiaľ budú trávniky lepšie pripravené, budeme všetci vidieť lepší futbal,” vyjadril sa po zápase trenčiansky kormidelník. Tlačová konferencia celkovo dosť zarezonovala. V zákulisí a na chodbách michalovského štadióna sa nedali nepočuť slová o tom, aby im hostia prepáčili, že na toto stretnutie nedali na ihrisko umelý trávnik… O stanovisko MFK Zemplín sme včera požiadali šéfa klubu. „Po výdatných dažďoch bol terén náročnejší, ale počas celého zápasu bol v poriadku. Zďaleka nebol v nejakom veľmi zlom stave. Naopak, ani opticky na ňom nebolo vidieť väčšie poruchy. Bol v normálnom stave na toto ročné obdobie a po výdatných dažďoch. Čo sa týka výšky trávy, na mäkšom podklade sme nemohli ísť pri kosení celkom na minimum. Výška trávy bola v norme, v tolerancii a podľa predpisov,” vyjadril sa prezident MFK Zemplín Štefan Laurinčík.