V pohári ideme do štvrťfinále

2023-11-08 11:19:13

MFK Zemplín vyhral o tri góly v Devínskej Novej Vsi.

Michalovskí futbalisti postúpili do jarných pohárových bojov. V nervóznom stredajšom osemfinálovom súboji Slovnaft Cupu - rozhodca v ňom rozdal desať žltých a dve červené karty - si bez problémov poradili s Devínskou Novou Vsou po výsledku 3:0. Triumf Zemplínčanov na trávniku účastníka piatej ligy zariadili Michal Jeřábek, Matúš Marcin a Artúr Musák, pre ktorého to bol premiérový gól za A-mužstvo MFK Zemplín.

Od úvodného hvizdu rozhodcu na ihrisku dominovali Zemplínčania, ktorí hneď v 2. minúte pohrozili tečovanou strelou Steinhübela a o pár sekúnd na to po Jánošíkovom rohu zakončoval tesne vedľa Jeřábek. Domáci mali potom k dispozícii niekoľko štandardných situácií a v 11. minúte musel nebezpečný priamy kop vyraziť Ružinský. Na opačnej strane Zubairovu strelu chytil Jarab a v 21. minúte Steinhübel z trestného kopu opečiatkoval brvno. O šesť minút neskôr sa už hostia dočkali, Šimkov center na zadnú žrď vrátil pred bránu Marcin a Jeřábek umiestnenou hlavičkou otvoril skóre - 0:1. Prvoligista bol naďalej aktívny, Pavúkova a dve Marcinove strely sa však neujali. V 43. minúte sa Marcin aj do tretice dostal do zakončenia, jeho strelu smerujúcu do brány zastavil rukou Lukáč a nasledoval pokutový kop. Exmichalovčan v službách Lokomotívy bol navyše vylúčený. Nariadenú penaltu bezpečne premenil Marcin - 0:2.

Rýchlo po zmene strán mohli Michalovčania svoj náskok navýšiť, keď si vypracovali hneď niekoľko gólových šancí. V 55. minúte priamy kop Jánošíka s námahou zneškodnil Jarab a o minútu neskôr domáci gólman v tutovke vychytal Steinhübela a poradil si aj so strelou Šimka. Ďalšiu obrovskú príležitosť spálil v 71. minúte Marcin, to už bolo v čase, kedy "struhárovci" hrali bez Pavúka, ktorý po druhej žltej karte putoval predčasne pod sprchy. V 82. minúte už domáce tribúny kričali gól, avšak pekná strela Bakaramoku len tesne minula šibenicu Ružinského brány. Záver duelu bol poriadne nervózny, pri viacerých verdiktoch rozhodcu sa domáci poriadne "čertili". V 84. minúte sa van Kessel rútil sám na Jaraba, avšak brankár Lokomotívy vytiahol skvelý zákrok. V nadstavenom čase však predsa len po tretíkrát inkasoval. Marek Vlašič zastavil vo vlastnej šestnástke nedovolene Musáka, sám faulovaný si postavil loptu na biely bod a nekompromisne upravil na 0:3.

Lokomotíva Devínska Nová Ves - MFK Zemplín Michalovce 0:3 (0:2)

do štvrťfinále SC postúpil MFK Zemplín

Góly: 28. Jeřábek, 43. M. Marcin (11 m), 90+. Musák

ŽK: 14. Jantsch, 20. Mladenovič, 59. M. Kubala, 87. Hančák, 89. Bakaramoko - 11. D. Pavúk, 49. Zubairu, 59. Volanakis, 75. Jeřábek, 90+. L. Šimko

ČK: 43. T. Lukáč - 63. D. Pavúk

Rozhodovali: Valent - T. Straka, Juhos; 620 divákov

LOKOMOTÍVA: Jarab - Haník, Hančák, T. Lukáč, Mladenovski - Hanúsek (46. Cichra), Jantsch - Bakaramoko, Kačenák (68. M. Vlašič), M. Kubala - J. Vlašič (84. T. Rusňák)

MFK ZEMPLÍN: Ružinský - L. Šimko, Volanakis, Jeřábek, Bahi - Zubairu (56. S. Danko), M. Bednár (68. F. Vaško), Steinhübel (68. Musák) - L. Jánošík (56. van Kessel), D. Pavúk, Mendes (20. M. Marcin)

Tréner Michaloviec Peter Struhár: "Išli sme sem vyhrať, čo sa nám aj podarilo. Celý zápas sme mali pod kontrolou. Pre domácich to bol životný zápas, takže aj z tohto pohľadu sme to nemali jednoduché. Hralo sa na ťažkom teréne, ale myslím si, že sa nám dobre darilo otvárať priestory a vytvorili sme si veľa šancí. Bol som v Devínskej Novej Vsi aj minulý rok s Ružomberkom a vedel som, do čoho idem. Nie je ľahké tu vyhrať, preto som rád, že sme si vybojovali postup."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 11. novembra o 15.00 hod.: Banská Bystrica - Michalovce (14. kolo NL)

Sobota 25. novembra o 15.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (15. kolo NL)

Piatok 1. decembra o 17.30 hod.: FC Košice - Michalovce (16. kolo NL)