Zlomia nepriaznivú sériu pod Urpínom?

2023-11-10 16:51:51

Noviny Zemplína pred naším sobotňajším zápasom v B. Bystrici (15.00 hod.)

Ešte ani raz od svojho príchodu do najvyššej futbalovej súťaže nečakali hráči MFK Zemplín Michalovce na víťazstvo takto dlho. Najvýchodnejší účastník Niké ligy nevyhral v štrnástich dueloch tejto sezóny a na ligové víťazstvo čaká ešte od dvadsiateho mája tohto roku, čo už je skoro pol roka. Michalovčania sa ho môžu dočkať túto sobotu, no nebudú to mať vôbec ľahké. Predstavia sa totiž na pôde Banskej Bystrice, ktorá ich v treťom kole doma zdolala hladko 3:0...

Michalovčania momentálne absolvujú tretí anglický týždeň v rade. Začali ho presvedčivým víťazstvom 3:0 na pôde Devínskej Novej Vsi v osemfinále Slovnaft Cupu. Medzi ôsmych najlepších v pohári sa prebojovali prvýkrát po štyroch rokoch. „Sme spokojní že sa nám podarilo povinné víťazstvo na pôde piatoligistu. Teší má, že chalani hrali s chuťou, nemali problém dostávať sa do šancí. Vytvorili sme si ich dostatok a mohli sme streliť aj viac gólov. Teší ma hlavne tá chuť a hlad po góloch,“ uviedol tréner MFK Zemplín Peter Struhár. Jeho zverenci tak zvládli piaty duel v priebehu dva a pol týždňa. Podotýkame, že už tretíkrát v tomto čase merali cestu na západ Slovenska. „Je to ťažké aj pre mňa, čo nie som na ihrisku. Takisto sa musím regenerovať. Chlapci to o to majú horšie, že makajú na ihrisku. Urobili sme všetko preto, aby sme dobre zregenerovali, pretože nás čaká ešte jeden zápas v sobotu v Banskej Bystrici. Musíme pozbierať všetky sily, aby sme tento zápas zvládli v tom nasadení, aké predvádzame v poslednom nasadení,“ pokračuje tréner, ktorému do konca jesennej časti pomôže aj 25-ročný slovinský brankár Žiga Frehlich,. S ním sa klub dohodol v týchto dňoch.

Pod Struhárovým vedením odohrali Michalovčania zatiaľ osem zápasov, no vyhrať dokázali iba v dvoch v Slovnaft Cupe. Až v štyroch dueloch zo šiestich ligových zaznamenali body, zakaždým však iba za remízu. Zemplínčania ale túžia aj po víťazstve. Tentoraz ich ale čaká na vlastnom trávniku veľmi silný súper. Banská Bystrica druhý rok po sebe v Niké lige potvrdzuje, že do nej patrí právom. „Vieme o ich kvalitách, hlavne v ofenzíve. Majú hráčov, ktorí vedia ovplyvniť zápas. Hrajú to na riziko, keď sedem hráčov bráni a traja čakajú na rýchly protiútok. Bystrica strieľa veľa gólov, čo im musíme zamedziť. Hlavne našou hrou ich však my musíme prekvapiť,“ uviedol k najbližšiemu súperovi Peter Struhár, ktorý verí vo výsledkový obrat svojho tímu. „Už to musíme zlomiť. Banská Bystrica nie je v ideálnom rozpoložení. Vymenili trénera, na svojom trávniku ťahajú sériu bez víťazstva. Aj preto si myslím, že máme veľkú šancu uspieť,“ dodal na záver michalovský tréner.